DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2239016-1.17543%
Trabzon
22°

AZ BULUTLU

20:18

YATSIYA KALAN SÜRE

İSRAİL NOKTA ATIŞI YAPTI HEDEF HASAN NASRALLAH’TI

İSRAİL NOKTA ATIŞI YAPTI HEDEF HASAN NASRALLAH’TI

ABONE OL
28 Eylül 2024 07:47
İSRAİL NOKTA ATIŞI YAPTI HEDEF HASAN NASRALLAH’TI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Savunma Kuvvetleri, Beyrut’taki Hizbullah karargahını vurdu,  Saldırının hedefi Hamas’ın Lideri Nasrallah’tı
İsrail basınında ki haberlere göre Nasrallah’ın kaderi belirsiz, ancak İsrailli yetkili saldırı sırasında binada olduğuna dair işaretler olduğunu söylüyor. Netanyahu, BM konuşmasından hemen önce saldırıyı onayladı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcülük Birimi, Cuma akşamı, Beyrut’un Dahieh semtinde, yerleşim yerlerinin altında bulunan Hizbullah  örgütünün Merkez Karargahı’na yönelik isabetli bir saldırı düzenlediğini bildirdi.

“Şu anda IDF Savunma Yönergeleri’nde herhangi bir değişiklik yok. Herhangi bir değişiklik yapılacaksa, IDF ve İç Cephe Komutanlığı’nın resmi platformlarında bir güncelleme yayınlanacak,” diye ekledi.

Lübnan’dan gelen haberlere göre, saldırı sırasında Hizbullah’ın üst düzey yetkilileri karargahtaydı ve saldırının hedefleri arasında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da vardı.

Nasrallah’ın akıbeti henüz tam olarak bilinmiyor ve Hizbullah’tan da resmi bir açıklama yapılmadı ancak Reuters’a konuşan  örgütünden üst düzey bir yetkili , Hizbullah liderinin hayatta olduğunu söyledi.

ABC News’e konuşan üst düzey bir ABD’li yetkili, İsrail’in saldırıda Nasrallah’ı hedef aldığını belirterek, saldırı sırasında Nasrallah ve bazı yardımcılarının Beyrut’ta kısa bir ziyarette bulunduğunu söyledi.

İsrailli bir yetkili, saldırı sırasında Nasrallah’ın karargahta olduğuna dair belirtiler olduğunu ancak kendisine zarar verilip verilmediğine dair resmi bir doğrulama olmadığını söyledi.

Lübnan’daki güvenlik kaynakları, Sky News’in Arapça servisine yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın Nasrallah’ın kaderine ilişkin açıklamasının gecikmesinin, onun ortadan kaldırılmış olma ihtimalini artırdığını söyledi.

İran Dini Lideri Ali Hamaney’in kıdemli danışmanlarından Ali Laricani, yerel bir televizyona verdiği röportajda, Nasrallah’ın kaderi hakkında doğrudan yorumda bulunmadı ancak “Öldürülecek her direniş liderinin yerine geçecek biri var” dedi.

Hizbullah’a yakın bir kaynak Cuma gecesi Reuters’a yaptığı açıklamada, İsrail’in Beyrut’a düzenlediği saldırıların ardından Hizbullah’ın üst düzey liderlerine ulaşılamadığını söyledi.

Bazı haberlerde, Nasrallah’ın kuzeni ve Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safieddin’in saldırıda yaralandığı veya öldürüldüğü belirtilirken, terör örgütü içindeki bir kaynak Reuters’a Safieddin’in hayatta olduğunu söyledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırısında en az iki kişinin öldüğünü, 76 kişinin de yaralandığını belirtirken, bunun ön değerlendirme olduğunu ve sayıların artmasının beklendiğini söyledi.

Üst düzey bir savunma yetkilisi Galei Tzahal’a (IDF Radyosu) yaptığı açıklamada , “Saldırı sırasında Hizbullah karargahında bulunanlar canlı çıkamadı.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!