DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
BITCOIN 23392970.55535%
Trabzon
15°

PARÇALI BULUTLU

15:54

İKİNDİYE KALAN SÜRE

PUTİN’DEN ZELENSKİ’YE ZEYTİN DALI

PUTİN’DEN ZELENSKİ’YE ZEYTİN DALI

ABONE OL
19 Ekim 2024 09:50
PUTİN’DEN ZELENSKİ’YE ZEYTİN DALI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cuma günü yaptığı açıklamada, Ukrayna ihtilafını sona erdirmek için olası bir zirveye ev sahipliği yapmak isteyen Suudi Arabistan’ın iyi bir ülke olacağını söyledi.

Çeşitli konularda düzenlenen bir basın toplantısında, bir Suudi gazeteci Putin’e Arap krallığının arabuluculuk çabaları hakkındaki düşüncelerini ve Riyad’ın “bu yıl sonuna kadar” böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapması halinde Rusya’nın bir barış zirvesine katılıp katılmayacağını sordu.

Putin, Rusya’nın Suudi Arabistan’ı “dost bir ülke” olarak gördüğünü yineledi . Suudi liderliğini barışı sağlamak için  gösterdikleri “samimi” çabalarından dolayı takdir etti .

“Bu nedenle Suudi Arabistan’da böyle bir etkinlik düzenlenecekse, mekanın kendisi bizim için oldukça rahat olacaktır,” dedi başkan. Ancak, herhangi bir nihai çözümün 2022 baharında Türkiye, İstanbul’da iptal edilen müzakereler sırasında hazırlanan taslağa dayanması gerektiğini vurguladı.

Putin: Ukrayna ihtilafının ne zaman sona ereceğini söylemek 'zor'Putin’e göre, Ukrayna heyeti başlangıçta Ukrayna’yı tarafsız bir ülkeye dönüştürecek ve ordusunun boyutunu kısıtlayacak bir taslak anlaşmayı onayladı, ancak daha sonra aniden müzakere masasından ayrıldı. Kiev’deki yetkililer daha sonra Ruslara güvenmediklerini ve Batılı liderlerin kendilerine Moskova’nın şartlarını kabul etmemeleri konusunda tavsiyede bulunduğunu söyledi.

ABD eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Eylül 2024’te Washington’un Ukrayna’ya İstanbul’da sunulan koşulların “iyi bir anlaşma” olmadığına inandığını doğruladı .

Ukrayna lideri Vladimir Zelenski o zamandan beri barışın ancak Kiev’in şartlarıyla sağlanabileceği konusunda ısrarcı oldu, buna Ukrayna topraklarının 1991 sınırlarına geri döndürülmesi de dahildi. Moskova, Zelenski’nin sözde “barış formülünün” kabul edilemez olduğunu ve Kiev’in yeni “bölgesel gerçekleri” tanıması gerektiğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!