HAFİF YAĞMUR
SABAHA KALAN SÜRE
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda mevcut alan bazlı, mazot ve gübre desteğinin tarımsal girdi maliyetleri karşısında yetersiz kaldığını açıkladı. Karan, bu desteklerin yetersizliği nedeniyle üreticilerin bahçelerinden uzaklaştığını ve sektörün ciddi mağduriyet yaşadığını belirterek, destek miktarının hemen artırılması gerektiğini vurguladı.
“Şu anki destek miktarı ile üretici, bahçesine ilaç ve gübre atmayı kireç dahi atamıyor,” diyen Karan, iktidar partisi milletvekillerinin konuyla acilen harekete geçmesini talep etti.
Bu açıklamalar, tarım sektöründeki maliyet baskısının üreticileri ne kadar zor durumda bıraktığını gözler önüne seriyor. Üreticilerin sürdürülebilir tarım faaliyetlerini devam ettirebilmesi ve ürün kalitesini koruyabilmesi için destek miktarlarının artırılması, sadece üreticiler için değil, tüm ekonomi için kritik önem taşımaktadır.
GÜNDEM
5 saat önceDÜNYA
5 saat önceTARIM VE HAYVANCILIK
21 saat önceSAĞLIK
1 gün önceDÜNYA
1 gün önceSPOR
1 gün önceEKONOMİ
2 gün önce