DOLAR 41,3390 0,35%
EURO 48,5981 0,72%
ALTIN 5.018,611,16
BITCOIN 4789946-0.72274%
Trabzon
17°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Kademeli Emeklilik Tablosu 2025

Kademeli Emeklilik Tablosu 2025

ABONE OL
20 Eylül 2025 09:10
Kademeli Emeklilik Tablosu 2025
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kademeli Emeklilik Tablosu 2025 Son Dakika || Uzmanlardan Açıklama: 2000 ve 2008 Arası Çalışanlar İçin Umut Var mı?

Türkiye’de milyonlarca çalışanın merakla beklediği kademeli emeklilik yeniden gündeme geldi. 8 Eylül 1999 sonrası sigortalı olan çalışanların talep ettiği düzenleme, son günlerde Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) hazırlıklarıyla birlikte tartışılmaya devam ediyor. Vatandaşlar, “Kademeli emeklilik çıkacak mı, ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak?” sorularına yanıt arıyor.

Kademeli Emeklilik Nedir?

Kamuoyunda erken emeklilik olarak da bilinen kademeli emeklilik, çalışanların prim gün sayısı ve yaş şartını kısmen yerine getirerek emekli olabilmelerini öngören bir model. Özellikle 2000-2008 yılları arasında sigortalı olan ve EYT düzenlemesinden yararlanamayan milyonlarca kişi için bu model kritik önem taşıyor.

TES ile Kademeli Emeklilik Beklentisi

Yeni Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında tasarrufları artırmak için Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) kurulacağı açıklanmıştı. TES’in devreye alınmasıyla birlikte kademeli emeklilik konusunun yeniden tartışılması, beklentileri artırdı. Ancak şu ana kadar hükümetten somut bir adım atılmadı.

Uzmanlardan Kademeli Emeklilik Yorumu

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“2000 ve 2008 arasında sigortalı olanlar için kademeli emeklilik talebi çok güçlü. Ancak hükümetin şu anki gündeminde bu konu yok. TES’in hayata geçirilmesiyle birlikte kademeli emeklilik tekrar gündeme gelebilir.”

CHP’den Meclis’e Teklif

Son olarak CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, kademeli emeklilik düzenlemesini Meclis’e taşımıştı. Teklife göre:

  • 08/09/1999 – 16/04/2008 arasında sigortalı olanlara kademeli emeklilik hakkı verilecek.

  • Esnaf ve memurların prim ödeme gün sayısı 9000’den 7200’e düşürülecek.

Bu teklif, milyonların gözü kulağı haline gelse de henüz yasalaşmadı.

Bakan Işıkhan’dan Net Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada emeklilik sisteminde şu an için değişiklik planlanmadığını belirtti:

“Emeklilik sisteminde bir değişiklik planlamıyoruz. Emekli olabilmek için gereken prim ve yıl şartları devam edecek.”

2000 ve 2008 Arası Çalışanlar Ne Beklemeli?

  • Hükümetin resmi gündeminde kademeli emeklilik yok.

  • Muhalefetin teklifleriyle tartışılmaya devam ediyor.

  • TES’in uygulanması halinde yeniden gündeme gelme ihtimali bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!