DOLAR 41,5961 0,23%
EURO 48,8754 0,43%
ALTIN 5.128,220,05
BITCOIN 47228161.26444%
Trabzon
17°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Trump’tan “Gazze Planı” Açıklaması: “Barış Çok Yakın”

Trump’tan “Gazze Planı” Açıklaması: “Barış Çok Yakın”

ABONE OL
29 Eylül 2025 23:01
Trump’tan “Gazze Planı” Açıklaması: “Barış Çok Yakın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da yaptığı görüşmede Gazze için yeni bir barış planını duyurdu. Trump, “Gazze Planı’nı kabul ettiği için Netanyahu’ya teşekkür ediyorum. Artık insanlar barış istiyor” dedi.


Hamas’ın 7 Ekim Saldırıları Sonrası Gazze’de Çatışmalar

7 Ekim sabahı Hamas’ın İsrail’e yönelik başlattığı saldırılar ve sonrasında İsrail’in misillemeleri, bölgede büyük bir yıkıma yol açtı. Çatışmalarda bugüne kadar yüzlerce kadın ve çocuk hayatını kaybetti. Devam eden saldırılar, dünya kamuoyunun sert tepkisini çekerken Gazze’de ateşkes sağlanması için uluslararası baskılar yoğunlaştı.


Trump: “Gazze’de Barış Olacak”

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Görüşme öncesinde “Çok eminim, Gazze’de barış olacak” diyen Trump, toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

  • “Gazze Planı’nı kabul ettiği için Netanyahu’ya teşekkür etmek istiyorum. Birlikte çalışırsak, yıllardır, hatta yüzyıllardır süren ölüm ve yıkıma son verebiliriz.”

  • “Bölge için güvenlik, barış ve refahın yeni bir sayfasını açabiliriz.”

  • “Hamas bunu bitirmek istiyor, bunu duyuyorum. İnsanlar barış ve normalleşme istiyor.”

Trump, ayrıca Gazze Planı kapsamında geçiş yönetiminde farklı ülkelerden liderlerin yer alacağını belirterek, “Önümüzdeki günlerde isimlerini açıklayacağız” dedi.


Beyaz Saray’dan “Gazze Planı” Detayları

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Gazze Planı’nın temel maddeleri paylaşıldı:

  • İsrail, Gazze Şeridi’ni işgal ya da ilhak etmeyecek.

  • Tüm esirlerin iadesi sağlanacak.

  • Silahlarını teslim eden Hamas üyeleri affedilecek.

  • Plan kabul edildikten sonraki 72 saat içinde sağ ve ölü tüm rehineler iade edilecek.

Hamas ise açıklamaların ardından kendilerine doğrudan bir barış görüşmesi daveti yapılmadığını ileri sürdü.


Uluslararası Baskılar Artıyor

Çatışmaların devam ettiği Gazze’de, ateşkesin bir an önce sağlanması için dünya genelinde diplomatik girişimler sürüyor. ABD’nin açıkladığı Gazze Planı’nın, bölgede kalıcı barış için kritik bir adım olup olmayacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!