DOLAR 41,8519 0,24%
EURO 48,6738 0,45%
ALTIN 5.634,481,19
BITCOIN 4647331-1.5398%
Trabzon
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Sürücülere Güzel Haber !

Sürücülere Güzel Haber !

ABONE OL
15 Ekim 2025 10:08
Sürücülere Güzel Haber !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma ve döviz kurlarındaki değişim sonrası akaryakıt fiyatlarında yeni bir gelişme yaşandı. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, cumartesi gününden itibaren benzine 1 lira indirim yapılması bekleniyor.

Araç sahipleri uzun süredir bekledikleri bu indirimi, hafta sonu pompada hissedecek.


Brent Petrol ve Dövizdeki Hareketlilik Fiyatlara Yansıyor

Son dönemde Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüş ve dolar/TL kurundaki sınırlı gerileme, akaryakıt fiyatlarının yeniden hesaplanmasına neden oldu.
Uzmanlar, uluslararası piyasalarda petrolün varil fiyatının 83 dolar seviyelerine gerilemesinin, Türkiye’deki rafineri maliyetlerini düşürdüğünü belirtiyor.

Bu gelişmelerin ardından, akaryakıt dağıtım şirketleri fiyat tablolarında güncellemeye gitti.


Benzine 1 Lira İndirim Geliyor

Edinilen bilgilere göre, 18 Ekim Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatında yaklaşık 1 TL indirim yapılması bekleniyor.
Motorin ve otogaz (LPG) fiyatlarında ise şu an için bir değişiklik öngörülmüyor.


Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları belirlenirken birkaç temel kriter dikkate alınıyor.
Fiyat formülü şöyle:

  • Gümrüksüz Rafineri Fiyatı + ÖTV + EPDK Payı = Rafineri Satış Fiyatı (KDV hariç)
    Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve dolar kuru baz alınıyor.
    Petrol ve dövizde yaşanan her oynama, doğrudan pompa fiyatlarına yansıyor.


Sürücüler Fiyatları Yakından Takip Ediyor

Brent petroldeki hareketlilik, son aylarda akaryakıt fiyatlarını adeta bir “dalgalanma grafiğine” çevirdi.
Vatandaşlar ise güncel benzin, motorin ve LPG fiyatlarını anbean takip ediyor.
Sektör temsilcileri, önümüzdeki haftalarda dövizde sert bir yükseliş yaşanmadığı sürece fiyatların bir süre dengede kalabileceğini öngörüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!