DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20360596.36939%
Trabzon
16°

KAPALI

04:11

SABAHA KALAN SÜRE

ABD’nin askeri kışkırtmalarına karşı çıkıyoruz

ABD’nin askeri kışkırtmalarına karşı çıkıyoruz

ABONE OL
28 Ağustos 2020 00:23
ABD’nin askeri kışkırtmalarına karşı çıkıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin son günlerde Çin’e karşı yaptığı askeri kışkırtmalara kararlılıkla karşı çıktıklarını ve bu kışkırtmalardan korkmadıklarını açıkladı.

ABD ordusu son günlerde Çin sınırları yakınındaki açıklarda keşif faaliyetlerini yoğunlaştırıp Çin’e karşı askeri kışkırtmanın dozunu artırdı.

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Wu Qian, bugün Beijing’de düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sözcü Wu Qian, Çin-ABD ilişkilerinin, diplomatik ilişkilerin tesisinden bu yana en karmaşık ve en çetin dönemde bulunduğuna dikkat çekerek, buna rağmen, Çin’in ABD’nin kışkırtmalarına ayak uydurmayacağını, özellikle ABD’nin keyfi hareket etmesine izin vermeyeceğini kaydetti.

Sözcü Wu, ABD’nin dozunu gittikçe artırdığı askeri kışkırtmalarına kararlılıkla karşı çıktıklarına ve bu kışkırtmalardan da korkmadıklarına vurgu yaptı.

Sözcü Wu, “Bazı Amerikan siyasetçiler, kendi siyasi çıkarları için iki ülke ve iki ordu arasındaki ilişkileri bozmaya kalkıştılar, hatta çatışma çıkarmaya çalıştılar. İki ülkenin orduları ve halklarının temel çıkarlarını göz ardı eden bu kışkırtmalar, dünya halkının barış beklentisini de zedeliyor. Bu nedenle uluslararası toplumdan asla ve asla destek alamazlar.” diye konuştu.

Wu Qian, Çin ordusunun, ulusal egemenlik, güvenlik ve kalkınma çıkarlarını koruma kararlılığı ile kapasitesinin tam olduğunu belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!