DOLAR 32,4750 0.11%
EURO 34,8121 -0.05%
ALTIN 2.427,24-0,31
BITCOIN 20620581.26948%
Trabzon
16°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Merkezi ve Yerel Yönetimlerden Destek Bekliyoruz…

Merkezi ve Yerel Yönetimlerden Destek Bekliyoruz…

ABONE OL
19 Kasım 2020 11:51
Merkezi ve Yerel Yönetimlerden Destek Bekliyoruz…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin yıldızı-

 

Corona virüs vakaları ile  beraber gelen yasaklar tam bitti normalleşiyoruz perdeler de açılacak derken artan vaka sayıları sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğanın açıkladığı yeni yasaklar ve kısıtlamalar tekrar gündem oldu.Yıl sonuna kadar sokağa çıkma  saat kısıtlamaları ve toplu bulunulacak alanlar (tiyatro,halı saha vs.) kapatılınca özel tiyatrolarda belliki bir dönem daha perde lerini açamayacaklar

Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz Trabzon seyir tiyatrosu Genel sanat yönetmeni Ahmet PARMAK  ile gündemi ve özel tiyatroları konuştuk.

Haberin Yıldızı:Ahmet Hocam merhabalar Seyir Tiyatrosu ne zaman kuruldu nerede kuruldu ve çalışmalarımız nasıl gidiyor.?

AHMET PARMAK : Merhabalar Trabzon Seyir Tiyatrosu 2015 yılında Trabzon’da kurulmuş bir ekip olup bu sezonda dahil olmak üzere her yıl düzenli olarak tiyatro severlere yeni oyunlar sunuyoruz. Bu sezon ki oyunumuzun konusu polisiye. Ekibimizin çoğunluğu Trabzon’lu olup geriye kalan kısım  üniversite öğrencisidir.

Haberin Yıldızı: Ahmet Hocam pandemi Tüm Türkiye’de olduğu gibi sizi de Trabzon’da etkiledi ne gibi etkileri oldu bu süreç sonrasında beklentileriniz nedir?

Ahmet Parmak:Pandemi sonrası maddi anlamda Tabii ki etkilendik. Telif,dekor,kostüm,afiş,bilet masraflarımız oldu haliyle bunları karşılayamadık. Pandemi sonrası devletten ve kültür Bakanlığından bunun için destek bekledik ama o kapıda bize kapalı olduğu için Tamam ile oraya bağlı kalmadık. kendi imkanlarımızla bu maddi durumu karşılamaya çalışıyoruz. Tiyatroya emek vermiş olan arkadaşları bu uzun süre zarfında tiyatroya adapte etmeye çalışıyoruz. Gerçek olan bir durum var ki salgın hala devam ediyor ve sanatın içinde olan arkadaşlarımız endişeli halde sanatı icra etmeye çalışıyorlar. her geçen süre bizler için seyirci için ister istemez sağlıksız bir hal almaya başladı.

Haberin Yıldızı: Sizce pandemi sonrası tiyatro oyuncuları tiyatroya gönül vermiş kişileri nasıl Bir tehlike bekliyor.

Ahmet Parmak:Oyun tercihlerimizin hepsi bir araya sıkışması gibi Bir tehlike olabilir sağlıklı bir şekilde çalışamıyabiliriz covidten etkilenebilecek arkadaşlarımız da olur sahnede seyirciye verebileceğimiz performansımızı çok fazlasıyla düşürebilir olabilir seyirci bundan etkilenip Belki de tiyatroya küsebilir. bu tarz tehlikeli durumlar olacaktır. korku içerisinde oyun oynamaktansa sürecin bitmesini beklemek Bence en sağlıklısı.

Haberin Yıldızı: özel tiyatrolara bu gibi çekingenlik leriniz var Ancak Devlet Tiyatroları oyunları başladığını biliyoruz bu konu ile ilgili neler söylemek istersiniz.

Ahmet parmak: Devlet tiyatroları’nın sahnelerinde açması gayet doğal çünkü kendi sahneleri kendi personeli var.bizim gibi tiyatro ekiplerinin bu pandemi sürecinde Öz kaynakları ile dönüşüm yaptığından ve herhangi bir ekstra destek maddi anlamda alamadığı ve sahne sorunları ile boğuştuğumuz için bu süreçte boyun sergilemek Bizler açısından risklidir.

Haberin Yıldızı; son olarak sanatseverlere ne söylemek istersiniz?

Ahmet Parmak: Tiyatro izleyicilerinden beklentimiz tiyatro koltuklarınıbu zor süreçte bile olsa  boş bırakmasınlar aynı zamanda tiyatronun içerisinde bulunmaları da en büyük arzumuzdur. Yeni dönemde şimdiden sanat severlere iyi seyirler diliyorum.Haberin yıldızına da ayrıca özel tiyatrolara önem verip  sorunlarımızı gündeme getirdiği için  başta Özgür beye ve ekibine teşekkür ederiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!