DOLAR 32,3835 -0.13%
EURO 34,6867 -0.35%
ALTIN 2.393,63-1,69
BITCOIN 1975702-2.84807%
Trabzon
14°

PARÇALI BULUTLU

20:06

AKŞAMA KALAN SÜRE

YILBAŞINDA 4 GÜNLÜK KISITLAMA UYGUN OLUR

YILBAŞINDA 4 GÜNLÜK KISITLAMA UYGUN OLUR

ABONE OL
4 Aralık 2020 07:46
YILBAŞINDA 4 GÜNLÜK KISITLAMA UYGUN OLUR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Hasta Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezinin (HAHUM) kurucusu ve Müdürü olan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Tevfik Özlü, yılbaşında 4 gün sokağa çıkma yasağının yararlı olabileceğini belirterek; “Ramazan Bayramı’nda çok işe yaradığını gördük. Maalesef Kurban Bayramı’nda yapılmadığı için çok bulaş oldu. Yılbaşı için de yapılabilir” diyerek yeni kısıtlamanın sinyalini verdi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, yılbaşında 4 gün sokağa çıkma yasağının yararlı olabileceğini söyledi.HaberTürk TV’ye konuşan Özlü, “Ben böyle bir kısıtlamanın yararlı olacağını düşünürüm. Kişisel olarak olmasını tavsiye ederim. Çünkü biz Ramazan Bayramı’nda böyle bir kısıtlama yapmıştık ve ondan sonra vaka sayılarında belirgin bir düşme olduğunu gördük. Oysa Kurban Bayramı’nda bunu yapmadık ve yapmadığımız için maalesef Kurban Bayramı’ndan sonra ciddi bir enfeksiyon artışı ortaya çıktı” dedi.

“Özlü, “Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, yılbaşı gibi toplumsal bir araya gelme, kutlama, birlikte vakit geçirmenin yoğun olarak yaşandığı, insan hareketliliğinin olduğu günler bu açıdan toplumda hastalığın yayılması için risk. Bu riskin azaltılması bakımından Ramazan Bayramı’nda çok işe yaradığını gördük. Maalesef Kurban Bayramı’nda yapılmadığı için çok bulaş oldu. Yılbaşı için de yapılabilir” diye konuştu.
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa ülkelerinin çoğunda kısıtlılıklar var. Bir araya gelme sayısı örneğin bir evde 5-6 kişiden fazlaya izin verilmiyor. Ev içinde veya ev dışında toplanma sayılarında belirgin kısıtlamalar var, bunların yılbaşına kadar devam edeceği yönünde bazı ülkelerde karar alınmış durumda. Yılbaşını kapsayacak mı bilmiyorum çünkü belki bu açıdan yılbaşında bir rahatlama getirilebilir. Bulaşma düşerse oralarda yılbaşı esnetilebilir. Bizde de alınan tedbirlerin etkileri nasıl olacak, o zamana kadar görür müyüz, artış trendi devam eder mi onu bilmiyorum ama faydası olur mu derseniz elbette faydası olur, bulaşmayı azaltır, böyle bir tedbir alınabilir”Bilim Kurulu Üyesi Özlü, yeni korona tedbirlerinin işaretini verdi: Yılbaşında 4 günlük sokak kısıtlaması yapılabilir

 

TEVFİK ÖZLÜ KİMDİR?

1963 Aydın doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Aydın’da tamamladı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında uzmanlık eğitimi aldı. Uzmanlık sonrası Elazığ Devlet Hastanesinde zorunlu hizmetini yapıp Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında yardımcı doçent olarak öğretim üyeliğine başladı. Bir yıl sonra Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalını ve 2011’de bu Anabilim Dalına bağlı Yoğun Bakım Bilim Dalını kurdu. Kurulduğundan bugüne söz konusu Anabilim ve Bilim Dalının Başkanlığını yürütüyor. Fakültesinde Mezuniyet Sonrası Eğitim Komisyonu Üyeliği, Lisans Eğitimi Komisyonu Üyeliği, Dönem IV Koordinatörlüğü, Ders Kurulu Başkanlığı, eğitimden sorumlu Dekan Yardımcılığı, Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Farabi Hastanesi Yürütme Kurulu Üyeliği gibi görevler üstlendi. 2008-2015 arasında Üniversitesinin uygulama ve araştırma merkezi olan Farabi Hastanesinin Başhekimliğini yürüttü. Karadeniz Teknik Üniversitesi Hasta Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezinin (HAHUM) kurucusu ve halen Müdürlüğünü yürütüyor.

Yurt içi ve yurt dışı tıbbi dergilerde Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanmış çok sayıda bilimsel makalesi mevcut. Akademik ve popüler düzeyde yayınlanmış çok sayıda kitabın yazarı olup, bir o kadar mesleki kitaba yazar/Editör olarak katkıda bulundu. Bölgesel olarak yayınlanan gazetelerde (Karadeniz ve Günebakış: 2000-2009); sağlık çalışanlarına dönük ulusal bir tıp gazetesinde (Medimagazin: 2005-2013); sağlıkla ilgili bir web sitesinde (www.sağlikaktuel.com ; 2009-2013) ve ulusal Sabah Gazetesinde (Günaydın: 2006-2008) köşe yazıları yazdı. Ulusal ve uluslararası bilimsel/mesleki dergilerde danışmanlık, editörlük yaptı. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TUSEB), Türkiye Halk Sağlığı ve Kronik Hastalıklar Enstitüsü (TÜHKE) Bilim Kurulu Üyesi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!