DOLAR 36,5917 -0.01%
EURO 39,9303 -0.17%
ALTIN 3.453,470,68
BITCOIN 3022191-0.06902%
Trabzon
16°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

ATEŞKES İÇİN İBRE MOSKOVA’YA DÖNDÜ

ATEŞKES İÇİN İBRE MOSKOVA’YA DÖNDÜ

ABONE OL
12 Mart 2025 15:17
ATEŞKES İÇİN İBRE MOSKOVA’YA DÖNDÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz hafta Trump yönetimi, ABD’nin Ukrayna’ya askeri yardım ve istihbarat paylaşımının dondurulacağını duyurdu. Yetkililer, Salı günü Suudi Arabistan’da yapılan toplantıda bu duraklamanın kaldırıldığını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin üst düzey danışmanlarından biri , Salı günü Suudi Arabistan’da gerçekleşen ABD-Ukrayna görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, Rusya ile Ukrayna arasında ateşkes ihtimalinin “Moskova’nın elinde” olduğunu söyledi .

Zelenski’nin kabine başkanı Andriy Yermak, Cidde’de ABD temsilcileriyle bir araya gelen Ukrayna heyetinde yer aldı. Her iki heyet de 30 günlük ateşkes ilan edilmesi ve çatışmalara verilen aranın, Rusya’nın komşusuna 3 yıldır sürdürdüğü işgali sona erdirmek için tam kapsamlı barış müzakerelerine başlamak amacıyla kullanılması konusunda anlaştı.

“Rusya kabul ederse Ukrayna 30 günlük bir ateşkesi kabul etmeye hazır,” diye yazdı Yermak Çarşamba sabahı Telegram’da. “Bu, gerçek güvenlik garantileri üzerinde çalışmaya başlamak ve bir barış anlaşmasının nihai şartlarını hazırlamak için gerekli bir adımdır.”

“Ancak şimdi anahtar Moskova’nın elinde. Tüm dünya kimin gerçekten savaşı bitirmek istediğini ve kimin sadece zaman kazanmaya çalıştığını görecek,” diye ekledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Moskova’nın Salı günü gerçekleşen ABD-Ukrayna görüşmesinin ayrıntılarını duymaya hazırlandığını, yetkililerin kamuoyuna açıklanan açıklamaları “incelediğini” söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!