DOLAR 38,7262 0.2%
EURO 43,7232 -0.03%
ALTIN 4.112,780,23
BITCOIN 39715525.48583%
Trabzon
21°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Avustralya’dan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kızlarına Yaptırım Kararı
  • Haberin Yildizi
  • Dünya
  • Avustralya’dan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kızlarına Yaptırım Kararı

Avustralya’dan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kızlarına Yaptırım Kararı

ABONE OL
24 Nisan 2022 15:54
Avustralya’dan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kızlarına Yaptırım Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avustralya, Ukrayna’daki savaşa yanıt olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in iki kızı da dahil olmak üzere 147 kişiye daha mali yaptırım uygulama kararı aldı.

Dışişleri Bakanı Marise Payne, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un kızı ile birlikte Putin’in kızları 35 yaşındaki Katerina ve 36 yaşındaki Maria’nın Ukrayna’ya yönelik yasadışı işgal nedeniyle yaptırıma dahil olduklarını açıkladı.

Bakan Payne, “Yaptırım listesi, iktidardakilerin yakın aile üyeleri de dahil olmak üzere Rus rejimine karşı yaklaşımımızla tutarlı olarak uzamaya devam ediyor.” ifadeleriyle işgalden sorumlu olan herkesin listeye dahil edileceğini bildirdi.

Putin’in eski eşi Lyudmila Shkrebneva’dan olma iki kızına ilk yaptırım kararı ABD ve İngiltere’den geldi. Nisan ayının başında iki ülkenin Maria ve Katerina Putina’ya yaptırım uygulamak üzere harekete geçtiği biliniyor.

Yetkililerden gelen açıklamalara göre son yaptırım turunda Ukrayna’nın Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığının gayri meşru olarak tanıyan 144 Rus senatör hedef alındı. Listeye eklenen son 147 kişiyle birlikte Avustralya tarafından yaptırıma maruz kalan kişi ve kuruluş sayısı 750’ye yükseldi.

Kaynak:avusturalyapostası

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!