DOLAR 34,0532 -0.05%
EURO 38,0034 0.01%
ALTIN 2.798,53-0,14
BITCOIN 21200983.78253%
Trabzon
23°

KAPALI

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

BÜNYAMİN ARSLAN ; ÖZEL SEKTÖR 12 LİRADAN ÇAY ALIYOR

BÜNYAMİN ARSLAN ; ÖZEL SEKTÖR 12 LİRADAN ÇAY ALIYOR

ABONE OL
15 Temmuz 2024 22:39
BÜNYAMİN ARSLAN ; ÖZEL SEKTÖR 12 LİRADAN ÇAY ALIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan yaptığı basın açıklamasında özel sektör, üreticinin emeğini gasp ediyor derken mücadelerinin devam edeceğini söyledi 

2.sürgün yaş çay sezonunun devam ettiği Rize’de, Rize Ziraat Odası öncülüğünde bir araya gelen çay üreticileri,   Rizede özel bir Çay Fabrikası önünde toplandı.  Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, burada bir basın açıklaması yaparak özel sektör fabrikaların taban fiyatın çok altında bir fiyattan çay almalarını protesto ediyoruz dedi

Haberin Yıldızı -Rize 

Çay taban fiyatının altında yapılan alımlara dikkat çeken Arslan, “Bugün burada toplanmamızın sebebi, 17 TL olan taban fiyatının çok altında alımların olmasıdır. 12-13 TL gibi fiyatlarda özel sektör, üreticinin emeğini gasp ediyor. Bu emek hırsızlığına karşı durabilmek için burada bir protesto ve basın açıklaması düzenliyoruz. Bugün çok düşük alım fiyatı verenler, yaklaşık 1 milyar TL’yi 100 tane özel sektör çay fabrikası cebine koymuş durumdadır. Rizeli ‘nin, Karadenizli ‘nin cebinden 2. sürgün itibarıyla 1 milyar TL gitmiş durumdadır. Bu ahlaksız taban fiyatı altındaki alımlara dur diyeceğiz. 15 Temmuz’da bu halk sokaklara çıktı, bu işletmeciler görevini devam ettirebilsinler diye, devlet daimi olarak ilerlesin diye. O gün 15 Temmuz’da sokağa çıkan üreticilerin hakkını bunlar gasp edemez” dedi.

Özel sektör çay fabrikalarının, yaş çay taban fiyatının çok altına inerek kilogramını 12 TL’den aldığını belirten Arslan, bu yöntemin ahlaki olmadığını vurguladı. “Üreticilerimizin de dikkatsizliği oluyor. Çok fazla çay topluyoruz. Özel sektör günlük üretimin üstünde olduklarını mazeret ediyorlar. 12 TL’ye aldığınızda işliyorsunuz da, 16 TL’ye aldığınızda niye işleyemiyorsunuz. Üreticilerimize sesleniyoruz, çaya 2 gün ara verelim. İşleyemiyorsan kapat kapını. 12 TL’ye çay alıyorsunuz. Bu ahlak dışıdır, Rizeli ‘ye ihanettir. Vatandaşımız çay motorlarının kullanımını artırınca yüksek oranda çay kesebiliyor. ÇAYKUR’un buraya el atması gerekiyor. Bölgesel tatil ilan etmesi lazımdır. Bugün Karadeniz Bölgesi’nde plansız ve boş bir üretim halindeyiz. ÇAYKUR bu plansız üretimi durdurmalıdır, özel sektöre fırsat vermemelidir. Elbette ÇAYKUR işleyemediği çaydan ötürü kontenjan koymak zorundadır. Biz üreticiler de haftada 2 gün ara vermeliyiz. Özel sektör, biz böyle kapıda durdukça bu fırsattan yararlanacaktır. Bu hukuksuzluktur, emek hırsızlığıdır. Bu devam ettiği sürece eylemlerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasında  Arslan, “Ben her şeye rağmen, haksız sermaye kazanacaklara rağmen sokaklarda olmaya devam edeceğim. Mücadelemiz devam edecektir. Rizeli ‘nin kimse hakkını yiyemez ve gasp edemez” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!