DOLAR 33,9975 0.28%
EURO 37,8797 0.71%
ALTIN 2.823,410,51
BITCOIN 1959651-3.21212%
Trabzon
24°

HAFİF YAĞMUR

05:12

SABAHA KALAN SÜRE

CUMHURBAŞKANI ; GÜÇLÜ TÜRKİYE BÖLGE İSTİKRARININ DA  GÜVENCESİDİR

CUMHURBAŞKANI ; GÜÇLÜ TÜRKİYE BÖLGE İSTİKRARININ DA GÜVENCESİDİR

ABONE OL
6 Ağustos 2024 19:49
CUMHURBAŞKANI ; GÜÇLÜ TÜRKİYE BÖLGE İSTİKRARININ DA  GÜVENCESİDİR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan“Türkiye, varlık-yokluk mücadelesi verdiği bu zor günlerinde Filistin’in yanındadır, tüm imkânlarıyla Filistinli kardeşlerine sahip çıkmaktadır. İsrail’in soykırım politikasına en net ve güçlü tepkiyi veren ülke yine biziz” dedi.

Cumhurbaşkanı açıklamasının devamında şunları söyledi ; bölgemiz gerçekten sancılı günler yaşamaktadır. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 2,5 yılını doldurdu. Savaşın kısa vadede sona erme ihtimali henüz ufukta görünmüyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırılar onuncu ayını geride bıraktı. Hamas, Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin şehit edilmesiyle Gazze krizinde yeni bir sınır daha aşıldı.

Netanyahu yönetiminin kural tanımaz, hukuk tanımaz saldırgan tavrı bölgemizi kötü senaryolarla karşı karşıya bırakıyor. Amerika başta olmak üzere Batılı aktörler ne yazık ki İsrail’in ve bir avuç fanatik Siyonist’in esiri olmuş durumda. Ateşkes görüşmelerinden umutları yeşertecek bir sonuç çıkmadı. Hamas’ın yapıcı tavrına rağmen Netanyahu yönetimi katliam politikasını sürdürme niyetinde olduğunu defaatle gösterdi. Üzerinde etki sahibi güçlerin ‘tavşana kaç, tazıya tut’ politikası sürdükçe İsrail, Gazze’deki ateşi tüm bölgeye yaymak için her yolu deneyecektir. Türkiye olarak bölgemizdeki gelişmeleri anbean takip ediyoruz.

“DAVAYA MÜDAHİLLİK DİLEKÇEMİZ TESLİM EDİLECEK”

Son 10 ayda 40 bin masumun hayatına mal olan bu barbarlığın bir an önce sona ermesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Daha evvel Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma kararımızı açıklamıştık. Bununla ilgili somut adımımızı çarşamba günü atıyoruz. Meclis Hukuk Heyetimiz, 7 Ağustos tarihinde Lahey’de davaya müdahillik dilekçemizi Adalet Divanına teslim edecektir. Türkiye adına resmî başvurumuzu inşallah böylece yapmış olacağız.

Milletimin şu gerçeği çok iyi bilmesini arzu ediyorum: Türkiye, varlık-yokluk mücadelesi verdiği bu zor günlerinde Filistin’in yanındadır, tüm imkânlarıyla Filistinli kardeşlerine sahip çıkmaktadır. İsrail’in soykırım politikasına en net ve güçlü tepkiyi veren ülke yine biziz. Ülkemizin bu kararlı tavrının Netanyahu hükûmetinde nasıl bir rahatsızlık oluşturduğu gün aşırı yapılan densiz açıklamalardan anlaşılmaktadır. Devlet adamı olmak yerine klavye soytarılığına özenenlere şunu söylemek isterim: Bayrağımıza ve bağımsızlığımıza dil uzatan sosyal medya şarlatanlarını rahatsız etmeyi sürdüreceğiz. Gözünü kan bürümüş soykırım şebekesi ne yaparsa yapsın, Türkiye’nin ve Türk milletinin Filistin halkıyla dayanışmasını engelleyemeyecektir.

“GÜÇLÜ TÜRKİYE, İNŞALLAH BÖLGEMİZDE BARIŞIN TEMİNATI OLACAKTIR”

Masumların gözyaşı üzerinden ikbal devşirmeye heveslenenler ne kadar büyük bir gaflete düştüklerini er ya da geç anlayacaklardır. Güçlü Türkiye, inşallah bölgemizde barışın teminatı olacaktır. Tarih boyunca mazlumların sığınağı olan ülkemiz, kimsesizlerin kimsesi olma vasfını koruyacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!