DOLAR 32,6727 0.32%
EURO 35,3902 0.25%
ALTIN 2.504,271,50
BITCOIN 1851357-1.83847%
Trabzon
25°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

EMEKLİLERİN ADI VAR ,TADI YOK

EMEKLİLERİN ADI VAR ,TADI YOK

ABONE OL
3 Temmuz 2024 10:49
EMEKLİLERİN ADI VAR ,TADI YOK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm Emekliler Derneği Genel Merkezi’nde Emekliler Haftası sebebiyle düzenlediği basın toplantısında Çalışkan, Türkiye’de emeklilerin yaşam standartlarının Avrupa’nın gerisinde kaldığı söyledi.

Uzun süren çalışma hayatından sonra emeklilerin hayatlarını huzur ve refah içinde yaşamak istediklerini belirten Çalışkan, “Emekliler olarak sendikalaşmak istiyoruz” dedi.

2023’te çalışanlara verilen seyyanen artışın emeklilerle çalışanlar arasındaki gelir makasını çok aştığını belirten Çalışkan, taban aylığın asgari ücret düzeyine getirilmesini istedi.

Türkiye Emekliler Platformu (Tüm Emekliler Derneği, Türkiye Emekliler Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Tüm Sivil Emekliler Derneği, Tüm Bağ-Kur Emeklileri Derneği, Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Derneği, KYC Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği) birleşenleri 02 Temmuz 2024 Salı günü Tüm Emekliler Derneği toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi.

Tüm Emek Der Genel Başkanı Satılmış ÇALIŞKAN Türkiye Emekliler Platformu Dönem Sözcüsü olarak yaptığı yazılı açıklamada ;

EMEKLİLER GÜNÜ VE HAFTASI KUTLU OLSUN

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün emekliye ayrıldığı 30 Haziran 1927 gününün Emekliler günü içinde bulunduğumuz haftanın da emekliler haftası olarak Emekliler platformumuzca geleneksel hale getirilerek kutlamaktayız. Günün anlam ve önemini belirten etkinlikler Anıtkabir ziyaretimizle başlayarak yurt genelinde şubelerimizce de etkinlikler düzenlenmektedir.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide Muktedirken tüm kuvvetiyle çalışmış olanlara karşı duymayan bir milletin istikbale, geleceğe bakma hakkı yoktur” diyerek yaşlı ve emekliye ne kadar büyük bir önem verdiğini göstermiştir.

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI

EMEKLİLER GÜNÜMÜZDE SİZ DEĞERLİ BASINIMIZ KANALIYLA EMEKLİLERİMİZİN TALEP VE SORUNLARIMIZI DA SİYASİLERİMİZ VE KAMUOYUNA DUYURMAK İSTİYORUZ.

TÜM EMEKLİLER OLARAK İLAN EDİLEN EMEKLİLER YILI VE HAFTAMIZDA YASALARDA YAPILACAK DÜZENLENMELER DE TALEPLERİMİZ.

MAAŞ ARTIŞLARIMIZIN TEMEL GIDA ENFLASYONUNA, GÖRE UYGUN YAPILMASI VE EMEKLİLEREDE MİLLİ GELİRDEN ARTI REFAH PAYI VERİLMESİ,

2023 DE ÇALIŞANA VERİLEN 8077,00 TL’ARADAKİ MAKASI ÇOK AÇMIŞTIR EMEKLİLERE DE SEYYANEN BU ARTIŞIN VERİLMESİ,

BUGÜN EMEKLİNİN % 80’İ ASGARİ ÜÇRETİN ALTINDAKİ MAAŞIYLA HER GÜN ZORLAŞAN EKONOMİK ŞARTLARDA GEÇİM MUCADELESİ VERMEKTEDİR.MAAŞ DESTEK İLE DEĞİL YASA İLE BELİRLENSİN.

MAAŞ ARTIŞLARI EMEKLİYİ RAHATLATMIYOR ÇÜNKÜ PİYASANIN ALTI AY GERİSİNDEN, GEÇMİŞ AYLARIN TÜFESİ VERİLMEKTE VE MİLLİ GELİRDEN REFAH PAYI VERİLMEDİĞİNDEN EMEKLİNİN ALIM GÜCÜ HER GÜN DÜŞÜYOR.

ÇÖZÜM

BAYRAM İKRAMİYELERİMİZİN ASĞARİ ÜCRETE ENDEKSLENMESİ (İKRAMİYE YASASI EN AZ YILLIK 26 YEVMİYEDİR)

5510 SAYILI YASADAKİ MEVCUT EMEKLİLİK SİSTEMİ YAŞTAN VAZGEÇİLEREK BİR FİİL HİZMET VE PRİM ESAS OLARAK GÖSTERGE VE KAT SAYI SİSTEMİNE GEÇİLMESİ,

BİR AN ÖNCE MEVUT EMEKLİLERİN (EŞİT HİZMETE, EŞİT PRİME EŞİT MAAŞ OLARAK) HİZMET VE PRİME DAYALI İNTİBAKLARININ YAPILMASI.

GÖRÜLDÜKİ EMEKLİLİK YAŞA DEĞİL BELİRLİ BİR FİİL HİZMET VE PRİME ENDEKSLENMEDEN, KATSAYI VE GÖSTERGE SİSTEMİ AYLIK BAĞLAMA UYGULANMADAN, EMELİLİKTE ADALET OLMUYOR.

BUGÜN TABANDA 3600 İLE 7000 İŞ GÜNÜ PRİM ÖDEYEN AYNI MAAŞI ALIYOR.

ÇALIŞANLAR BU NEDENLE EMEKLİ OLMA PRİM GÜNÜNE ULAŞAN YAŞ GELENE KADAR ARTI PRİM GÜNÜ ÖDENMİYOR KAYIT DIŞI ARTIYOR VE KURUM ALEYHİNE PRİM KAYBI HER GÜN ARTMAKTADIR.

MEVCUT EMEKLİLERİN DURUMU YENİ EMEKLİLERE GÖRE MAAŞLARI HER YIL ERİMEKTE VE ERİYECEKTİR.

BUGÜN 2000 ÖNCESİ TAVANDAN 15175 GÖSTERGEDEN 25 YIL 9000 İŞ GÜNÜ PRİM EMEKLİSİYLE 2020-2022 YILLARINDA AYNI HİZMET VE PRİMLE EMEKLİ OLANLAR ARASINDA 2000 ÖNCESİ ALEYHİNE % 50 YE VARAN FARK OLUŞMUŞTUR.

SAĞLIK

SAGLIK HİZMETİNE DAHA ÇOK YAŞLILIKTA İHTİYAÇ VARDIR SORUNLARIMIZ HAT SAFADADIR İLAÇ, RANDEVU, KATKI PAYLARI, 2 DAKİKALIK MUAYENE YAŞLI EMEKLİLERE UYGULANMAKTADIR.

BİR AN ÖNCE HİZMET VE PRİME DAYALI İNTİBAK İLE MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ EMEKLİ SORUNLARININ ÇÖZÜMLENMESİ GEREKLİDİR.HAKLARI GÖRÜŞÜLÜRKEN MASADA TEMSİLCİSİ OLMAYAN KESİM EMEKLİLERDİR.

MASADA TALEPLERİMİZİ İLETMEK VE İNSANCA YAŞAMA HAKKIMIZI SAVUNMAK İÇİN SENDİKALAŞMAK İSTİYORUZ.

ADALETİN OLMADIĞI YERDE HUZURSUZLUK VARDIR.

SAYGILARIMIZLA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!