EYT düzenlemesinin 7 Şubat tarihinde Meclis Genel Kurulu’nda oylanarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulması bekleniyordu.
Türkiye 6 Şubat tarihine depreme uyandı. 10 ilde 13 milyonu aşkın kişiyi etkileyen 2 büyük deprem sonrası devlet ve millet seferber olarak yaraları sarmak için büyük bir dayanışma örneği gösterdi. Bu nedenle Meclis çalışmalarına 21 Şubat tarihine kadar ara verilmişti
Bugün Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle, siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiyem” dedi.
“EYT DÜZENLEMESİ ERTELENECEK, İPTAL OLACAK” GİBİ YALANLARA İTİBAR EDİLMESİN
EYT’de teknik taslağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tamamlarken, Hazine ve Maliye Bakanlığı’da bütçe çalışmalarını tamamladı. EYT yasası için 5 adımlı Meclis aşamasına geçildi. İmzaların toplanmasının ardından EYT kanun teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçmiş Mecliste oylanıp Cumhurbaşkanının imzası sonrası Resmi Gazete de yayınlanması bekleniyor
Düzenlemeye göre EYT’de kademeli prim günü aranacak. 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar yaş dışındaki koşulları yerine getirerek emekli olabilecekler.
Düzenlemeye göre, SSK’lılar 4447 Sayılı Kanun ile getirilen kademeli prim gününe tabi olacaklar. Kademeli prim günü 5 binden başlayarak 5 bin 975 güne kadar çıkacak. 5 bin prim gün sayısı ile emekli olunamayacak. Çünkü işçilerin prim gün sayısı (1995-99 arası girişliler için) 5 bin 750-5 bin 975 gün arasında değişiyor.
Düzenlemeyle ilk etapta yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde etmesi bekleniyor
VİDEO GALERİ
6 saat önceBÖLGE
8 saat önceYAŞAM
10 saat önceDÜNYA
1 gün önceGENEL
1 gün öncePOLİTİKA
1 gün önceDÜNYA
2 gün önce