DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21188251.4595%
Trabzon
21°

AÇIK

12:58

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

FINDIĞA 80 LİRA SÖZÜ…

FINDIĞA 80 LİRA SÖZÜ…

ABONE OL
28 Nisan 2023 19:44
FINDIĞA 80 LİRA SÖZÜ…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Giresun’da düzenlenen mitinge katıldı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında iktidarları döneminde fındığın fiyatının 4 doların altına düşmeyeceğini söylemesi yani bugünkü dolar kuru değeri ile en az 80 lira olacağı vatandaşlardan tarafından memnuyiyetle karşılandı.

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Elin oğlu, bizim ürettiğimiz fındıktan milyar dolarları kazanıyor. Ama bu fındığı üreten Karadenizli kazanamıyor. Niçin? Dedim ki, ‘Sen her şeyi dolara bağladın. Köprüye geçiş dolar, bilmem ne alıyorsun dolar, kendine maaş alıyorsun dolar. E bu fındığı da o zaman dolar yapalım. Kilosu 4 dolar…’ Bunun büyük bir kısmı, zaten yüzde 90’ı dışarıya ihraç ediliyor. İhraç ürünü aynı zamanda. O zaman 4 dolar yaparsın, sabit fiyat olur, dolayısıyla üretici de her yıl ne kadar kazanacağını, ne kadar üreteceğini gayet iyi bilir. Sözüm söz, Bay Kemal’in sözü, 4 doların altına asla düşmeyecek bu fındık” dedi.

Konuşması sırasında alandaki bir pankartı okuyan Kılıçdaroğlu “bakın bir pankart var ‘Fındığın umudu Kılıçdaroğlu’ diye yazıyor. Giresun deyince tabi Türkiye’nin en iyi fındığını herkes biliyor. Sadece ben değil, sadece Karadeniz’de değil, sadece Türkiye’de değil, dünya da bunu çok biliyor. Bakınız, Karadeniz bölgesi için çay ve fındık stratejik üründür. Yani burada yetişen fındık, Karadeniz’de sadece bizim ülkemiz için değil dünya için de son derece değerli bir üründür. Bu sizin alın teriniz. Bakın bu fındığı üreten dünyadaki bir numaralı ülkeyiz. Elin oğlu bizim ürettiğimiz fındıktan milyar dolarları kazanıyor, ama bu fındığı üreten Karadenizli kazanamıyor. Niçin? Mademki ben üretiyorum, mademki ben dünyada bir numarayım, nasıl oluyor da elin oğlu kazanıyor biz kazanamıyoruz. Nasıl oluyor da bizim döktüğümüz alın terini başkaları kazanıyor. Dedim ki, ‘Sen her şeyi dolara bağladın. Köprüye geçiş dolar, bilmem ne alıyorsun dolar, kendine maaş alıyorsun dolar. E bu fındığı da o zaman dolar yapalım. Kilosu 4 dolar…’ Bunun büyük bir kısmı, zaten yüzde 90’ı dışarıya ihraç ediliyor. İhraç ürünü aynı zamanda. O zaman 4 dolar yaparsın, sabit fiyat olur, dolayısıyla üretici de her yıl ne kadar kazanacağını, ne kadar üreteceğini gayet iyi bilir.

Sözüm söz, Bay Kemal’in sözü, 4 doların altına asla düşmeyecek bu fındık. Ben bunu söyledim ya, şimdi ‘Bay Kemal sen parayı nereden bulacaksın’ diyecekler. Söylüyorum, Giresun meydanından söylüyorum; sen beşli çetelere dolar buluyorsun, beşli çetelere avro buluyorsun, beşli çetelere para buluyorsun; fındıkçıya gelince ‘Parayı nereden bulacaksın’ diyorsun. Onlardan alacağım, söke söke alacağım ve size vereceğim.” dedi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!