DOLAR %
EURO %
ALTIN
BITCOIN 30922680.26948%
Trabzon
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

FINDIK FİYATINA AYAR VERMEYE ÇALIŞANLAR!

FINDIK FİYATINA AYAR VERMEYE ÇALIŞANLAR!

ABONE OL
15 Mart 2025 16:49
FINDIK FİYATINA AYAR VERMEYE ÇALIŞANLAR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arsin Ziraat Odası Başkanı ve TZOB Yönetim Kurulu üyesi Hasan Kozoğlu sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda “fındık fiyatına ayar vermeye çalışanlar olduğunu söyledi 

Başkan Kozoğlunun paylaşımı şöyle ;

Herkesin bildiği gibi geçtiğimiz haftalarda Karadeniz bölgesine çok güzel ve bereketli bir kar yağdı. Havalar bayağı soğudu, 400 rakım üzerinde fındıkta ayaz olduğundan don zararları oldu. Don olayının etkisinden dolayı fındık fiyatlarının yükselebileceği konuşuluyordu.
Fındık fiyatlarının artmaması için fındık ihracatçıları her yıl mayıs ayında yaptıkları karanfil sayımını daha fındıkların üzerinden kar kalkmadan mart ayında sözde yapmışlar ve 768 bin ton 2025 sezonunda fındık olacağını açıklamışlar. Acaba kar altında bu sayımı nasıl yaptılar? Gümrükten mal kaçırır gibi kanunsuz olmasına rağmen her yıl mayıs ayının ortalarında yaptıkları karanfil sayımını mart ayının ilk haftalarında yaptıklarını açıkladılar. Zaten adamlar alışmışlar çiftçinin sırtından rant elde etmeyi. Gerçi onlarda da kabahat yok fındık fiyatı artmaya başladığı sırada TMO elindeki fındığı piyasaya sürerek ihracatçının lehine olarak fındık fiyatlarını düşürmeyi başarmışlardı.
Hülasa fındık üreticisinin ve tüm çiftçinin dostu yok. Çiftçi sürünsün diye düşünüyorlar. Çiftçi kazanmasın tüccar ve ihracatçı kazansın hesabı yapılıyor. Kısacası çiftçiye yazık oluyor. Allah çiftçilerimizi korusun…” dedi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!