DOLAR 34,2120 0.08%
EURO 37,9208 -0.47%
ALTIN 2.927,281,10
BITCOIN 2120018-2.0906%
Trabzon
19°

HAFİF YAĞMUR

05:29

SABAHA KALAN SÜRE

FINDIK ÜRETİCİSİNE ÜÇ ÖNERİ  !!

FINDIK ÜRETİCİSİNE ÜÇ ÖNERİ !!

ABONE OL
30 Eylül 2024 11:25
FINDIK ÜRETİCİSİNE ÜÇ ÖNERİ  !!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eylül ayının son günü yeni haftanın  ilk gününde, serbest piyasada fındık fiyatlarında beklenen  büyük yükseliş bütün beklentilerin yanı sıra henüz gerçekleşmedi.

Fındık fiyatları sektör uzmanlarının söylemlerine göre bu güne kadarki en kötü fiyat politikası hakimken yakın zamandada artmayacağı yönünde görüş bildirdiler

Üretici Fiyatları takip ediyor

elinde fındığı olan üreticiler, fiyatlarda bir yükseliş beklerken tüccarlar ise bu konuda bir  gelişme olmadığını fiyatların yatay seyrine devam edeceği yönünde fikir beyan ediyorlar

Fiyatlar Neden Değişmiyor?

Fındık fiyatlarının uzun süredir sabit kalması, piyasadaki arz-talep dengesizliğinden kaynaklanıyor. Özellikle kokarca zararlısının etkisiyle fındık kalitesinin düşmesi, piyasada kaliteli fındığın az bulunmasına ve fiyatların baskılanmasına yol açıyor. Bunun yanı sıra, üreticilerin pazara toplu halde ürün indirmesi de arz fazlası yaratarak fındık fiyatlarının artmasını engelliyor. Uzmanlar, fiyatların yükselmesi için arzın kontrollü bir şekilde yönetilmesi gerektiğini belirtiyor.

Oda Başkanlarından Uyarı var

Oda başkanları yaptıkları açıklamada ortak bir beyanda bulunurken  fındık fiyatlarının artmasını isteyen üreticilere üç  önemli tavsiyede bulundular:

1-Panik Satıştan Kaçının: Fiyatların yerinde sayması, üreticilerin panik satış yapmasına yol açmamalı. Uzmanlar, sabırlı davranmanın ve piyasanın toparlanmasını beklemenin, üreticiler için daha kazançlı olacağını belirtiyor.

2-Emanete Fındık Vermeyin: Emanet usulü satış, fiyatların düşmesine neden olan önemli bir faktör. Tüccara verilen emanet fındıklar, piyasada arz fazlası yaratarak fiyatları aşağı çekiyor. Bu nedenle, üreticilerin emanet usulü satıştan kaçınması gerektiği ifade ediliyor.

3-Pazara Kontrollü Ürün İndirin: Fiyatların artması için arzın sınırlı tutulması gerekiyor. Pazara aynı anda fazla miktarda ürün sürmek yerine, arzı kontrollü bir şekilde yönetmek fiyatları yukarı çekebilir.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!