İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2019 yılında iki farklı dönemde göreve gelmesiyle kabuk değiştiren Enstitü İstanbul İSMEK’in 2024-2025 yılı mezunları, eserlerini sergileme olanağı buldu. 3 gün sürecek ‘Hayal Bu Ya!’ festivali; CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, İBB Başkanvekili Nuri Aslan ve 19 Mart sivil darbesiyle özgürlüğü elinden alınan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nun katıldığı törenle açıldı.
Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, “Kamuoyunda çokça konuştuğumuz Kent Lokantaları, yurtlar, burslar, metro yapımları, Halk Süt, Anne Kart gibi uygulamaların yanı sıra on binlerce, yüz binlerce yurttaşımıza ulaşan İSMEK’in yepyeni formu, yepyeni bir vizyonu Ekrem İmamoğlu döneminin yüz ağartıcı faaliyetlerinden, halk hizmetlerinden biri olacaktır,” dedi.
“Bu hayali Ekrem İmamoğlu kurdu,” diyen İBB Başkanvekili Aslan da “Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye için kurduğu hayaller var. Dolayısıyla bu hayalleri de hep birlikte gerçekleştireceğiz. Yarın gelecek ve birlikte başaracağız. Umut orada,” ifadelerini kullandı.
FATİH / İSTANBUL
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Enstitü İstanbul İSMEK, katılımcıların bir eğitim yılı boyunca ortaya koyduğu eserleri İstanbulluların beğenisine sundu. Enstitü İstanbul İSMEK’ten 2024-2025 eğitim döneminde eğitim alan katılımcıların yeteneğini ve emeğini yansıtan 2 bini aşkın eserin yer aldığı, 22 Haziran’a kadar devam edecek “Hayal Bu Ya!” festivali; CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ve İBB Başkanvekili Nuri Aslan’ın katılımıyla açıldı. Açılışa katılan, 19 Mart sivil darbesiyle özgürlüğü elinden alınan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı, seçilmiş İBB ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, katılımcıların alkışlarıyla karşılandı.
ÖZÇAĞDAŞ: “İSMEK’İN YEPYENİ FORMU, İMAMOĞLU DÖNEMİNİN YÜZ AĞARTICI FAALİYETLERİNDEN BİRİSİ”
Açılışta ilk konuşmayı yapan Özçağdaş, “Burada bir eksiğimiz var. Çok sevgili Başkanımız, geçtiğimiz yıl, İSMEK’in yıl sonu etkinliğinde burada hep birlikte olduğumuz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımız ve cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu aramızda değil. Buradan Silivri’ye sevgilerimizi, saygılarımızı, hasretimizi ve özlemimizi gönderiyoruz. Aslında İSMEK, başlı başına Ekrem İmamoğlu vizyonunun, Ekrem İmamoğlu belediyeciliğinin en güzel örneklerinden bir tanesidir. Kamuoyunda çokça konuştuğumuz Kent Lokantaları, yurtlar, burslar, metro yapımları, Halk Süt, Anne Kart gibi uygulamaların yanı sıra on binlerce, yüz binlerce yurttaşımıza ulaşan İSMEK’in yepyeni formu, yepyeni bir vizyonu Ekrem İmamoğlu döneminin yüz ağartıcı faaliyetlerinden, halk hizmetlerinden biri olacaktır,” dedi.
ASLAN: “BU HAYALİ EKREM İMAMOĞLU KURDU”
Aslan, Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde görülecek serginin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Hayal bu ya; Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’ne ilçe başkanı olacak… Hayal ediyoruz 2018’de. Hayal bu ya; ‘belediye başkan adayı olacak, her şey çok güzel olacak,’ diyoruz. Beylikdüzü’ne belediye başkanı oluyor, her şey çok güzel oluyor. Ve ‘İstanbul nefes alacak,’ diyorlar. Ve İstanbul’a aday oluyor. Ne oluyor İstanbul’da? İstanbul nefes alıyor ve her şey çok güzel oluyor. Sonra ne oluyor? Orada yazıyor; Türkiye’nin umudu burada. Şimdi Silivri’de, ama aslında kalbimizde. Bütün milletimizin kalbinde. Dolayısıyla buradan bütün bu hayalleri beraber kurduğumuz kıymetli yol arkadaşım, kardeşim, dostum Ekrem İmamoğlu’na, sizlerin huzurunda sevgi ve selamlarımı gönderiyorum. Çünkü bu hayali de o kurdu ve ben şimdi onun hayalinin gerçek olduğunu görüyorum.”
“İSMEK, ‘ENSTİTÜ İSTANBUL İSMEK’ ADIYLA YENİ BİR YAPIYA KAVUŞTURULDU”
“Başkanımız Ekrem İmamoğlu, 2019 yılında İstanbul’u kazandığında bir hayal kurdu; çocukları mutlu, gençleri umutlu, kadınları güçlü, haneleri huzurlu bir İstanbul’du hayali. Bu nasıl olabilirdi? Elbette istihdamı arttırarak. İşte bu nedenle İSMEK, Enstitü İstanbul İSMEK adıyla yeni bir yapıya kavuşturuldu. Verilen eğitimler, günümüz dünyasının ihtiyaçlarına göre düzenlendi. İşverenlerin talepleri doğrultusunda mesleki eğitimler geliştirildi. Bölgesel İstihdam Ofisleri (BİO) ve sektör temsilcileriyle iş birlikleri yaparak İstanbulluların istihdamına destek verilmeye başlandı. Bugün gururla söylüyoruz ki, Enstitü İstanbul İSMEK; 38 ilçemizde, 18’i uzmanlık okulu olmak üzere, toplam 150 eğitim merkeziyle halkımıza ücretsiz eğitimler sunuyor. Yenilikçi, katılımcı, istihdamı destekleyen güçlü eğitim anlayışıyla yoluna devam ediyor.”
“BİR REKORA İMZA ATTIK”
“2024-2025 döneminde 4 dal ve 23 alanda, yüz yüze ve uzaktan 1.500’e yakın eğitim programını İstanbullularla buluşturduk. Tüm eğitimlerimizi İstanbulluların eğitim ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak planladık. Bir rekora imza attık. Enstitü İstanbul İSMEK’e yapılan başvurular, Nisan 2025 itibarıyla 1 milyonu aştı. 16 Haziran 2025 itibarıyla da 1 milyon 116 bin 927’ye ulaştı. Bugün de tüm bu çalışmalarımızın meyvesi olan bir festivalde bir aradayız. Enstitü İstanbul İSMEK Festivali Hayal Bu Ya; katılımcılarımızın bu eğitim dönemine ait üretimlerini, deneyimlerini ve sahne performanslarını kapsayan büyük bir festival. Katılımcılarımızın hayallerini, aldıkları eğitimle bütünleştirerek ortaya koyduğu 2 binin üzerinde eser İstanbullularla buluşacak.”
“EKREM İMAMOĞLU’NUN TÜRKİYE İÇİN KURDUĞU HAYALLER VAR”
“Sergiler, deneyim alanları, dans ve ritim gösterileri, konserler, atölye çalışmaları, seminerler ve söyleşiler, defileler, tiyatro gösterileri ile çok zengin bir festival içeriğimiz var. Ziyaretçiler, Hayal Bu Ya festivalinde sadece eserleri görmekle kalmayıp, aynı zamanda farklı branşlarda uygulamalı deneyimler de kazanabilecek. Eğitmenlerimizle doğrudan iletişim kurma olanağına sahip olacak. İsterim ki tüm İstanbullular 19- 22 Haziran arasında sürecek olan festivalimize gelsin ve vatandaşlarımızın hayallerini nasıl gerçeğe dönüştürdüklerini görsün. Bu değerli eserleri ortaya koyan Enstitü İstanbul İSMEK katılımcılarımızı, eğitmenlerimizi ve yöneticilerimizi kutluyorum. Hepinize Ekrem Başkanımızın, Silivri’den selamlarını, sevgilerini sunuyorum. Onun şu ana kadar kurduğu hayallerini gerçekleştirdiğiniz için her birinize teşekkür ediyorum. Unutmayın; bu sadece bugüne kadar kurduğunuz hayaller için teşekkürdü. Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye için kurduğu hayaller var. Dolayısıyla bu hayalleri de hep birlikte gerçekleştireceğiz. Yarın gelecek ve birlikte başaracağız. Umut orada.”
DİLEK HANIM’A YOĞUN İLGİ
Konuşmaların ardından Özçağdaş, Aslan ve Dr. İmamoğlu, Enstitü İSMEK’te eğitimlerini tamamlayan katılımcıların eserlerinden oluşan sergiyi gezdi. Katılımcıların ve festivali gezen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Dr. İmamoğlu, vatandaşlardan gelen fotoğraf çektirme isteklerini yerine getirdi.
EKONOMİ
59 dakika öncePOLİTİKA
1 saat öncePOLİTİKA
1 saat önceEKONOMİ
1 gün öncePOLİTİKA
1 gün önceYAŞAM
1 gün önceBÖLGE
2 gün önce