DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.437,630,08
BITCOIN 2074148-1.53181%
Trabzon
16°

KAPALI

04:23

SABAHA KALAN SÜRE

Oscar Hakkında Dikkat Çeken İlginç Detaylar

Oscar Hakkında Dikkat Çeken İlginç Detaylar

ABONE OL
18 Haziran 2020 22:36
Oscar Hakkında Dikkat Çeken İlginç Detaylar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Haberin Yıldızı-

Oscar Ödülleri’nin hayranları, kimin hangi ödülleri kazanabileceğini tahmin etmeleri, trendleri, ipuçları ve tahminlerden oluşan her detayı dikkate alıyorlar. Bu kişiler için ise Oscar Ödülleri hakkında hayretlere düşürecek bilgileri bir araya getirdik.

Oscar ödüllerinin nasıl seçildiği en çok merak edilen konuların arasındadır. Yaklaşık olarak 6000 üyesi bulunan Akademi’nin oyları ile belirlenmektedir. Üyelerin her biri kendi alanlarında oy verebilme haklarına sahiptirler. Son beşe kalan adayların arasında ise herkes istediği oyu kullanabilmektedir. Tüm bu oylamaların sonucunda ise kazananlar belirlendikten hemen sonra törene kadar hiç kimse bu listeyi bildirmemektedir. Böylece sürprizleri ile harika bir gece yaşatma şansını da elde ettiriyorlar.

Bu Büyük Ödüllerin Bir Maliyeti Yoktur

Yaklaşık 3 kilo ağırlığında olan altın kaplama ödülün mali bir değeri bulunmamaktadır. Bu konularda fazlası ile hassas olan Akademi üyeleri, heykelin satışını 1950 yılı itibari ile yasaklamışlardır. Elinde bulundurmak istemeyen olursa heykelini 1 dolar karşılığında yalnızca Akademi’ye satabilirler.

Aday Olan İlk Gurur Kaynağı Kadın Oyuncu

Godfather filminde göz dolduran performansı ile akıllardan asla çıkmayan bir isim Marlon Brando’dur. Akademi üyeleri bu performansa kayıtsız kalmak istememişlerdir ve onu ödüllendirmek istemişlerdir. Fakat Marlon Brando bu ödülü kabul etmemiştir. Amerika’nın izlemiş olduğu politikaları beğenmediğinden dolayı törene katılmamıştır. Kızılderili katliamlarına dikkat çekmek için kendi yerine Kızılderili Sacheen Littlefeather’ı yollamışlardır.

En Çok Ödül Kazanan O İsim

En çok aday ve ödül kazanan isme gelecek olursak bu Walt Disney olacaktır. Tam 59 adet adaylığı bulunan Disney, 22 kez ödül kazanarak evine dönmüştür. Meryl Streep ise 21 adaylık ile en çok aday gösterilen kadın sanatçı olmuştur. 21 adaylıktan 3 tanesini kazanarak evine dönen bir isim olmuştur. En çok aday gösterilen bir diğer isim ise Jack Nicholson’dur. Guguk Kuşu adlı filminde göstermiş olduğu performansı hem Oscar Ödülü’nü hem de kalpleri kazanan bir isim olmuştur. Aday gösterildiği 12 oscar ödüllerinden üç tanesini kazanmıştır.

En çok ödül kazanan isimlerden bahsederken en çok ödül kazanan filmlerden de bahsedersek iyi olabilir. 3 film tam 11 dalda ödül alarak rekor paylaşmıştır. Bunlar; Ben Hur, Titanic, Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü filmleridir. Yüzüklerin Efendisi filmi aday olduğu 11 kategoriden hepsini kazanmış bir yapıttır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!