DOLAR 32,5572 0.21%
EURO 34,9756 -0.01%
ALTIN 2.457,470,89
BITCOIN 20921281.41652%
Trabzon
24°

AÇIK

16:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Şoförlerin Merakla Beklediği Açıklamalar Meclis Kürsüsünden Geldi “İstisna Yok”
  • Haberin Yildizi
  • Gündem
  • Şoförlerin Merakla Beklediği Açıklamalar Meclis Kürsüsünden Geldi “İstisna Yok”

Şoförlerin Merakla Beklediği Açıklamalar Meclis Kürsüsünden Geldi “İstisna Yok”

ABONE OL
8 Temmuz 2020 16:58
Şoförlerin Merakla Beklediği Açıklamalar Meclis Kürsüsünden Geldi “İstisna Yok”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Haberin Yıldızı-

 Başkan Zorluoğlu Yılan hikayesine dönen dolmuş modernizasyonunda son noktayı Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında açıkladı.

Dolmuş Modernizasyonunda Tüm Muhatapla Görüşülerek Kararlar Alındı 

Dolmuş Modernizasyonu ile ilgili de meclis üyelerine bilgi veren  Başkan Zorluoğlu, “ 729 dolmuşun öncelikle daha önce aldığımız kararla 40 tanesini 80 taksiye çevirerek şehrin muhtelif yerlerinde 23 taksi durağı kurarak buralarda konuşlandırdık Şu anda geçiş dönemindeyiz. Elbette bazı sıkıntılar olabilir. Ancak bu kararları biz  taraflarıyla görüşerek, istişare ve ortak akılla aldık. Şeffaf bir şekilde bu süreçleri yönettik. Meclisimizi bilgilendirdik. Kamuoyunuda bilgilendirdik ,Taraflarla da bir araya geldik. Artık alınan bu kararların uygulama aşamasında ortaya çıkabilecek sorunları süratle çözerek yolumuza devam edeceğiz. Aldığımız kararlardan her hangi bir şekilde geri adım atma söz konusu değil. Ortaya çıkacak dirençleri de Devletimizin belediyemizin tüm imkanlarını hukuki anlamda kullanarak  bertaraf edeceğiz. Yolumuza devam edeceğiz. Çünkü bu projeler, halkımızın bizden beklentileridir. Seçilmiş insanlar olarak, sizlerden ve bizlerden beklentileridir. Trabzon’da Ortahisar’da hem dolmuş , hem taksi anlamında gerekli kararları aldık. Bu kararlar istisnasız aldığımız bir şekilde uygulayacağız.

Başkan Murat Zorluoğlu Akçaabat ile ilgili son gelişmeleride meclis üyeleri ile paylaştı . Akçaabat Trabzon arasındaki dolmuş modernizasyonu ile ilgili UKOME kararı aldık kamuoyuyla paylaştık. Bu süreci de istişareyle, ilgili taraflarla bir araya gelerek yürüttük. En sonunda burada tercihi orada ki hat sahiplerine bıraktık. Orada da bir model oluşturduk. 25 oturan, 33 ayakta olmak üzere dolmuştan halk otobüsüne geçiş modeli. Bu model yerelden önerildi. Bizde bunu kurguladık. UKOME kararı aldık. Kurduğumuz sistem kartlı sistem. Büyükşehir Belediyesinin uhdesine halk otobüsü geçmiş olacak. Muhatabız kooperatif. Sayı çok azalıyor. Şehrimizin trafiğine olumlu katkı yapacaktır. Şoför esnafına ve hatların sahibine fayda getireceğine inandığımız. Konforlu, saatleri belli, güvenli, büyükşehir belediyesinin denetimine sahip sistem ortaya koyduk. Lakin bunu metazori değil Bu kooperatifin üyesi olanların yarısından bir fazlası muvaffakiyet getirmesi halinde uygulanacaktı memnuniyetle söylüyorum  dün itibarı ile imza sayısı 341 olmuşki bu yarıdan çok fazlası . 2 aylık bir süre ortaya koymuştuk süre dolmadan . Şu anda o yarıdan 1 fazlası şartı gerçekleşti. Önümüzdeki günlerde tıpkı Ortahisar’da olduğu gibi bu yeni modernize edilmiş, yeni toplu ulaşım sistemini Akçaabat Belediye Başkanı ve ilgili taraflarla kamuoyuna aktaracağız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!