DOLAR 32,4708 -0.1%
EURO 34,8407 -0.5%
ALTIN 2.441,580,24
BITCOIN 2079202-0.81216%
Trabzon
18°

HAFİF YAĞMUR

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanından İmamoğluna : Seçim Öncesi Eyüp Sultanda Yasin-i Şerifi Neden Türkçe Okumadın ?
  • Haberin Yildizi
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanından İmamoğluna : Seçim Öncesi Eyüp Sultanda Yasin-i Şerifi Neden Türkçe Okumadın ?

Cumhurbaşkanından İmamoğluna : Seçim Öncesi Eyüp Sultanda Yasin-i Şerifi Neden Türkçe Okumadın ?

ABONE OL
24 Aralık 2020 07:34
Cumhurbaşkanından İmamoğluna : Seçim Öncesi Eyüp Sultanda Yasin-i Şerifi Neden Türkçe Okumadın ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Chp ile İmamoğlunda da aynı zihniyetin hakim olduğunu söylerken Başkan İmamoğlunu kasdederek istanbul belediye başkanlık seçimleri öncesi “Eyüp Sultan Camii’nde seçim öncesi, kalkıp da bir mihrabiye yerine, Kur’an-ı Kerim’i önüne açıp orada Yasin-i Şerif’ten beli bir bölümü aslına uygun olarak okumak sana bir şey getirmez. Niye onu Türkçe okumadın? Bari onu da Türkçe okusaydın. Bak bakalım millet sana ne değer veriyor. Her şey istismar…sözlerine şöyle devam etti.

Aynı zihniyetin, Ayasofya’nın ibadete açılmasından, Büyük Çamlıca Camii, Melike Hatun Camii gibi abide eserlerin ülkemize kazandırılmasından duyduğu rahatsızlığı da unutuyor değiliz. Aradan geçen bunca yıla rağmen demokrasiyi hala hazmedememiş olanların, tek parti faşizminin özlemiyle yanıp tutuştukları anlaşılıyor. Biz milli iradeyi güçlendirdikçe, bu özlemin emareleri ortaya saçılmaya başladı. Tabii buradaki asıl mesele, naatın ve duaların nasıl okunduğundan ziyade, niçin bu yola başvurulduğudur. Gerçekten inanıyorsanız, dinimizin temel kaynaklarında belirtilen hükümler ve usuller açıkça ortadadır. Buna göre inancınızı, ibadetinizi, zikrinizi yaşarsınız, yaşatırsınız. Şayet inanmıyorsanız da böylesine hassas bir konuda inanç sahiplerini rencide edecek yollara başvurma hakkınızın olmadığını bileceksiniz.”

Erdoğan, hayatları boyunca kimsenin kökeniyle, inancıyla, meşrebiyle, kültürüyle, hayat biçimiyle uğraşmadıklarını, uğraşmayacaklarını dile getirerek, ancak kimsenin de kendi inançlarına, meşreplerine, kültürlerine el ve dil uzatmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Tasavvuftaki bir kaideye işaret eden Erdoğan, dergaha girerken bazı yerlerde ‘Edeb Ya Hu.’ ifadesinin görülebileceğini söyleyerek, “Yani el, dil, bel… Bunlara dikkat edeceksin. Buna dikkat etmediğin zaman rezil rüsva olursun. Bunların da akıbeti budur.” dedi.

“Kur’an-ı Kerim’e inanıyorsanız, ona gereken hürmeti göstermek mecburiyetindesiniz.” diyen Erdoğan, “Eyüp Sultan Camii’nde seçim öncesi, kalkıp da bir mihrabiye yerine, Kur’an-ı Kerim’i önüne açıp orada Yasin-i Şerif’ten beli bir bölümü aslına uygun olarak okumak sana bir şey getirmez. Niye onu Türkçe okumadın? Bari onu da Türkçe okusaydın. Bak bakalım millet sana ne değer veriyor. Her şey istismar… Gereken dersi, gereken hesabı sormak suretiyle bunlar alacak.” diye konuştu.

“Hazreti Mevlana’nın veya bir başka mürşidin izinden gidiyorsanız, bu yolun asırlara sari geleneklerine saygı göstermek mecburiyetindesiniz.” diyen Erdoğan, aynı durumun Hristiyan’ından Musevi’sine kadar diğer inanç sahipleri için de geçerli olduğunu kaydetti.

Müslümanlar için Kur’an-ı Kerim’in nasıl kıraat edileceğine, ezanın nasıl okunacağına, ibadetin nasıl yapılacağına, o inancın temel kaynakları ve onlardan beslenen alimlerinin karar vermesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Siz anlamazsınız bu işten. Kaldı ki bu ülkenin bir Din İşleri Yüksek Kurulu var. Buraya sorun. Diyanet teşkilatına sorun. Ama dert başka. Dert, bu ülkenin değerleriyle oynamak, istihza etmek. Milletin böyle bir talebi yokken kimi zaman ideolojik, kimi zaman turistik ve ticari hesaplarla dini sembollerimize sataşılmasını art niyetli buluyoruz.” ifadelerini kullandı.

“CHP’nin kafasında, 1940’ların faşist uygulamalarına geri dönüş gibi bir hesap varsa, peşinen bunun yanlış olduğunu söylüyoruz.” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Korkarız bu işin sonu, bir tarihçi yazarımızın da isabetle belirttiği gibi, İstiklal Mahkemelerini yeniden kurma teşebbüsüne kadar varır. Gerçi bu kafa, her fırsatta AK Parti mensuplarını yargılamaktan şirketlere ve gazetelere el koymaya kadar ancak İstiklal Mahkemesi icraatı olabilecek pek çok zırvayı açıkça dile getirmekten da kaçınmıyor. Bu çarpık hesap, bizden önce milletten döner.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!