DOLAR 32,5439 0.11%
EURO 34,9832 -0.14%
ALTIN 2.434,43-0,06
BITCOIN 20990330.28446%
Trabzon
21°

KAPALI

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

PLASTİK ÜRETİCİLERİ İSYANIN EŞİĞİNE GELDİ

PLASTİK ÜRETİCİLERİ İSYANIN EŞİĞİNE GELDİ

ABONE OL
20 Şubat 2021 14:33
PLASTİK ÜRETİCİLERİ İSYANIN EŞİĞİNE GELDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

Petkim ürün fiyatlarında son bir  ayda 4.kez kez zam yaptı.

 Plastik üreticileri ise son yapılan yüzde 20 ye  varan hammadde zammını fiyatlarına yansıtamamaktan yakındı

 

Plastik Sanayicileri Derneği (PLASDER)  üyeleri ile bir araya gelerek , hammadde fiyatlarını görüşmek üzere toplanmaya hazırlanıyor.

Yapılacak Toplantıda  Petkimin son aylarda önlenemez fiat artışlarının masaya yatırlması bekleniyor.  Bir çok  plastik üreticisinin gelinen durumdan rahatsız olduğu artık piyasalara cevap veremez hale geldiğini söylüyorlar  yılbaşından bu yana plastik hammaddelerinden Alçak Yoğunluklu Polietilene (AYPE) 11 kez zam geldiğini belirterek, “Petkimin zam yapmadan önce beş kez düşünmesi gerekir” diyen plastik üreticileri çok sık değişen fiyatların sanayicileri işletme sermayesi açısından çok zor durumda bıraktığını ifade eden Sanayiciler , Petkimin yaptığı zamları gören ithalatçıların da fiyat arttırdığını belirtti. Petkimin sekiz ayda 21 kez zam yapması ile hammadde fiyatlarının yüzde 80 ne varan oranlarda artması plastik sanayicilerini isyan ettirdi. Sanayiciler, “Bu zamları fiyatlarımıza yansıtamıyoruz” dedi. Petkimin ard arda yaptığı zamlardan sonra sürecin bir tartışılması lazım bu zamların ne zamana kadar devam edeceğini bilememek daha da zor bir süreç oluşturuyor doların düşmesiyle fiat indirimi bekleyen müşterilere açıklama yapmak bir yana ” o kadar sık zam gelmeye başladı ki bunu müşterilerimize anlatamıyoruz, fiyatlara yansıtamıyoruz, çünkü bu kadar çok zam geldiğine inanmıyorlar. En son 14 şubatta    AYPE ve YYPE ye 120 dolar zam geldi, arkasından 18 şubat  Cuma  günü 240 dolar daha zam geldi. Bu kadar olmaz artık” diyen plastik üreticileri  dört gün arayla yapılan bu zamları ne müşterilere anlatabiliyoruz ne de kendimiz anlıyoruz dediler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!