DOLAR 32,5602 0.21%
EURO 34,9891 -0.04%
ALTIN 2.442,240,26
BITCOIN 2095176-0.16862%
Trabzon
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

CUMHURBAŞKANI GÜNDEMDEKİ TÜM KONULARA TV ORTAK YAYININDA AÇIKLAMA GETİRDİ

CUMHURBAŞKANI GÜNDEMDEKİ TÜM KONULARA TV ORTAK YAYININDA AÇIKLAMA GETİRDİ

ABONE OL
12 Ağustos 2021 08:17
CUMHURBAŞKANI GÜNDEMDEKİ TÜM KONULARA TV ORTAK YAYININDA AÇIKLAMA GETİRDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CNN TÜRK ve Kanal D ortak yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen canlı yayında gündeme dair gelişmeleri değerlendirdi.

Canlı yayınında gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; sel bölgelerinde yürütülen çalışmalar, orman yangınları ile mücadele, mülteci meselesi, ekonomik gelişmeler, yeni anayasa çalışmaları, Koronavirüsle mücadele, Tokyo Olimpiyatları ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) baraj puanının düşürülmesi başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sanatçılar Girişimi çatısı altında toplanan isimler yayınladıkları bildiri ile Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alarak seçim çağrısı yapmış, büyük bir tepki toplamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili yayınında yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“”Sanatını icra et, bunlar bizim işimiz. Burnunu sokma”

“Onların meslekleri sanat, hangi sanatsa sanatlarını icra etsinler. Biz de onların başarı oranına göre onlara saygı duyalım. Ama kalkıp da erken seçimmiş, yok bilmem işte şu andaki başkanlık sistemi doğru değilmiş, bırak bu iş bizim işimiz ya.”

Türkiye son iki haftadır Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde yaşanılan orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

Tüm ekipler, havadan ve karadan müdahalesiyle 53 ilimizde çıkan 288 orman yangınının 285’i kontrol altına alındı.

Yangınlara müdahaleyle ilgili muhalefet cephesinden, devlet tarafından destek sağlanmadığı iddiasıyla Türk Hava Kurumu’na ait uçakların bakımsızlığa terk edildiği belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Hava Kurumu’na ilişkin konular içinde yayında şunları söyledi

“Türk Hava Kurumu devletin bir kurumu değildir.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“THK, nasıl çeşitli akıflar dernekler varsa, bunlardan biridir. Uçaklara dair tartışma yeni bir tartışma değil. Geçmişi uzun. Uçakların yetersiz olduğunu, mevcut yapısıyla bir yere varılmayacağını söylemiştik. Oraya ziyaretimde gördüm. THK yetkilileri uçakları çürümeye terk etmişler. 3 tanesi pert, 6 tanesi eh.Mevcut uçakları modernize etme gibi bir derdi olmamış. O dönem kurumun arkasında CHP zihniyeti var. THK’yı çalışamaz hale getiren sizsiniz. Uçakların bakımını yaptırmayanlar eski yöneticileri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakalanan Afgan düzensiz göçmenlerin Afganistan’a sınır dışı edildiğini söyledi.

ALINAN ÖNLEMLERİ TEK TEK SIRALADI

Afganistan’ın kenara itilemeyeceğini ama Türkiye’nin de gerekli önlemlerini aldığını belirten Cumhurbaşkanı, konuya ilişkin yapılanları tek tek sıraladı.

“Türkiye yolgeçen hanı değildir.” diyen Erdoğan, sınırlara boşuna duvar örülmediğini ifade etti.

Haberleşme kulelerinin yüzde 95’inin tamamlandığını da açıklayan Recep Tayyip Erdoğan, ilave birliklerin sevk edildiğini de sözlerine ekleyerek şu ifadeleri kullandı:

“MESLEK SAHİBİ SURİYELİLER VATANDAŞ OLDU”

“Biz en önemli adımı Suriye’de attık. 4 milyona yakın göçmen geldi. Biz kapılarımızı açtığımız gibi, meslek sahibi sanat sahibi Suriyeli de bizim vatandaşımız oldu.”“Afganistan durumu biraz daha farklı. Bizim İran, Irak kapılarında duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz. Yükselen duvarlar düzensiz göçün ülkemize girmesini engellemek için. Çalışmalar devam ediyor. Çok da kalmadı, sınırlarımız bu duvarlarla örülüyor.”“Herkes bilsin ki, Türkiye yolgeçen hanı değildir. Sosyal medyada birilerinin abarttığı şekilde söz konusu değil. O duvarları, surları boşuna mı örüyoruz? Şu an itibarıyla doğu ve güney sınırlarımızda 505 bin yabancının ülkemize yasa dışı girişi engellenmiştir. 2021 yılında 253 bin civarında.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!