DOLAR 32,5850 0.3%
EURO 35,0575 0.23%
ALTIN 2.458,650,93
BITCOIN 20965470.97829%
Trabzon
24°

AÇIK

12:51

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

% 50 HİBE İÇİN İŞTE ŞARTLAR …

% 50 HİBE İÇİN İŞTE ŞARTLAR …

ABONE OL
16 Ocak 2022 09:56
% 50 HİBE İÇİN İŞTE ŞARTLAR …
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet tarafından büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinden kanatlı yetiştiriciliğine kadar birçok alanda hibe ve faizsiz kredi desteği verilmektedir. Arıcılık alanında hizmet veren çiftçilere de kredi ve arıcılık destekleme ödemeleri verilmektedir. Arıcılık destekleme ödemeleri miktarları Bakanlık tarafından karşılanmaktadır. Desteklemeden faydalanacak yetiştiricilere arıcılık ile uğraşanlara kovan başı destek tutarı da arttırıldı.

Arıcılık hibe destekleri 2022 yılında da devam ediyor! Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen üreticiler Arıcılık Hibe Desteği başvuru şartlarını taşımaları durumunda 50 kovanlık arıcılık projesine arıcılık hibe desteği başvuru formu ile müracaat edebilecek. Bunun yanı sıra TKDK arıcılık desteklemeleri, KOSGEB hibe destekleri, Finansbank ve Ziraat Bankası arıcılık kredileri de bulunmaktadır. En güncel arıcılık hibe destekleri ve kredi hesaplamaları hakkında hemen bilgi alabilirsiniz.

Arıcılık hibe desteği 2022 yılında da kanatlı sektöründe arıcılık ile uğraşan kişilere % 50 hibe olarak verilecektir. Kanatlı sektöründe yer alan Arıcılık sektörü için devlet tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı üzerinden bu yılda kovan başına destek teşvik parası 10 TL, ana arı için 15 TL, damızlık ana arı başına 80 TL olarak verilmektedir. Bunun yanında Ziraat bankasından düşük faizli arıcılık kredisi finansman desteği verilirken aynı zaman da Tarım ve orman bakanlığı tarafından arıcılık yatırımlarına teşvik etmek amacıyla verilen %50 hibe desteği ve TKDK ve Kosgeb kurumları tarafından da arıcılık hibe desteği verilmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen arıcılık destekleme ödemeleri miktarları aşağıdaki gibidir:

  • Arıcılık Arılı kovan desteği miktarı 10 TL
  • Ana Arı desteği miktarı 15 TL

Devlet arıcılık desteklemeleri

  • Kovan başına destek teşvik parası 15 TL
  • Damızlık Ana arı başına destek parası 80 TL‘dir.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen 2022 arı desteklemesi kovan başına 15 TL olarak ödenmektedir. Bu kapsamda 100 kovan arısı olan çiftçiler 2022 yılında 150 TL, 500 kovan arısı olanlar ise 7.500 TL destekleme tutarı alacaktır.

Arıcılık Projelerine %50 Alet Ekipman Hibe Desteği de Verilmektedir!

Arı sütü, propolis, polen gibi arı ürünlerinin üretiminde kullanacağınız alet, ekipman, makine, seyyar arıcı barakası için devlet %50 hibe desteği vermektedir. Başvuru şartları arıcılık desteklemesi koşulları olarak yukarıda belirtilmiştir. 50 üzeri arı kovanı olan, en az 3 yıldır Arı Kayıt Sistemine kayıtlı olan, Arı Yetiştiricileri veya Bal Üreticileri Birliğine üyeleri talep edilen azami ve asgari miktarda makine alet ve ekipmanları alabilir.

TKDK arıcılık destekleri 

çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesinde yatırımların oluşturulması, genişletilmesi ve yeniden inşa edilmesi amacı ile verilmektedir. TKDK Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretilmesi, İşlenmesi ve Paketlenmesi faaliyetleri, bal ve arı ürünleri için yatırımdan faydalanabilmek için arıcılık kayıt sistemine kayıtlı en az 30 aktif kovanın bulunması gerekmektedir. En fazla ise kayıt sistemine kaydı olsun olmasın aktif kovan sayısının 500’ü geçmemesi gerekmemektedir.

TKDK arıcılık desteklemelerine başvuru yapmak için:

  • Kurum tarafından ”Başvuru Çağrı İlanı” yayınlanmasının ardından, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü’ne bizzat yapılmaktadır.
  • Müracaat esnasında gerekli olan başvuru formu, ekleri, teknik proje ve iş planı, çağrı ilanında belirtilen şekilde doldurularak İl Koordinatörlüğü’ne teslim edilmelidir.TKDK arıcılık desteklemeleri için yetiştiricilerde aranan şartlar ise şu şekildedir:
    • 18 yaşını doldurmuş olmak
    • 65 yaşından büyük olmamak
    • Başvuru sahibinin vergi sistemine kayıtlı olması
    • Yetiştiricinin devlete ödenmemiş vergi ve sosyal güvenlik borçlarının bulunmaması
    • Belirtilen formata uygun olacak şekilde iş planı hazırlamaktır.

    Çiftçi veya çiftlik hane halkının ise başvuru sırasında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulan belgeler ile kanıtlamalıdır. Gerçek kişiye ait ise ”Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi”ne göre kırsal alanda ikamet etme şartlarını sağlamalıdır. Tüzel kişilikte olan başvuru sahipleri ise mikro ve küçük işletme ölçeğinde olmalıdır. Belirtilen şartların sağlanması durumunda yetiştiriciler başvurularını gerçekleştirebilirler.

    TKDK Arıcılık Destekleme Oranları

    Yatırım kapsamında destek tutarının belirlenmesinde kriter olacak harcamalar; ekipman ve makine alımı, yapım işleri ve hizmet alımı harcamalarıdır. Başvuru sahipleri yatırımlarını, destekleme bitiminden itibaren 5 yıl süre ile çalışır vaziyette olacak şekilde hazırlamalıdır. TKDK arıcılık destek oranları ise şu şekildedir:

    • Ağrı, Ardahan, Balıkesir, Çankırı, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, Isparta, Karaman, Kars, Mersin, Muş, Tokat ve Yozgat illerimizde %65
    • Afyonkarahisar, Amasya, Aksaray, Ankara, Aydın, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Elazığ, Giresun, Kahramanmaraş, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Nevşehir, Ordu, Samsun, Şanlıurfa, Sivas, Trabzon, Uşak, Van illerinde %55
    • Tüm illerde başvuru sahibi bir üretici örgütü ya da üretici örgütüne ortak olduğu bir tüzel kişilik ise %65 oranında arıcılık desteklemesi verilmektedir.

    TKDK arıcılık desteklemelerine aynı çağrı döneminde birden fazla proje için başvuru yapılamaz. Ancak yatırımın sona ermesinden sonra yeniden başvuru yapılabilmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!