DOLAR 32,5572 0.21%
EURO 34,9756 -0.01%
ALTIN 2.457,470,89
BITCOIN 20921281.41652%
Trabzon
24°

AÇIK

16:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

DAĞ FARE DOĞURDU

DAĞ FARE DOĞURDU

ABONE OL
10 Mart 2022 16:43
DAĞ FARE DOĞURDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde 15. güne girilirken Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları ilk kez Antalya’da masaya oturdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba’nın katıldığı kritik zirve sonrası Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba açıklamalarda bulundu.

Dmitri Kuleba’nın konuşmasından satır başları şöyle:

Sayın Çavuşoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Kolay olmayanı başardı. Rusya-Ukrayna arasındaki ilk temas oldu. Hem kolay hem zor bir görüşme oldu. Zordu çünkü ben de aslında elimden gelenin en iyisini yaptım. Diplomatik bir çözüm bulmaya çalıştım.Ülkedeki insani sorunların çözülmesi için çabalarımız sürecek. Bu formatta yine görüşmeler yapabiliriz eğe çözüm söz konusu olursa.Ukrayna’daki savaşın bitirilmesi için ben bu görüşmelere devam edeceğim, sivillerin acısına son vermek için devam edeceğim.

Lavrov’un Rusya’da yetkili kişilerle insani koridor hakkında bir çözüm bulabileceğini umuyorum. Rusya’nın bizim çocuklarımızı düşünerek, ilaçlara ihtiyaçları olduğunu düşünerek 24 saatlik insani koridorun açılması için bir adım atacaklarını düşünüyorum. Biz şuan savaşı durduramayız çünkü Ukrayna sadece savunmada, savaşı biz başlatmadık.

“RUS ORDUSUNUN YAPABİLECEĞİ EN GÜZEL ÇEKİLMESİDİR”

Bugün yapmak istediğim son şey, umudu yok etmek. Rus ordusunun ülkemizde öldürdüğü birçok kişi var. Bakan Lavrov ile bunu paylaştım. Rus ordusu girmeden önce nükleer santrallerimiz çalışıyordu. Hiçbir sıkıntı yaşamıyorduk. Daha önce santrallerde hiçbir kural ihlali de yaşanmadı. Rus ordusunun yapabileceği en güzel şey çekilmesidir, nükleer santrallerden uzaklaşmasıdır.

Lavrov’un açıklamalarından satır başları:

Çözüme yönelik her adımı destekliyouz. Bizim tek isteğimiz bu temasların bir katma değeri olması. Bunun Ukraynalı mevkidaşlarımız tarafından bu temasların ana konunun dışına çıkılmaması taraftarıyız.

Bugün biz Türk meslektaşlarımızın insani konulardaki görüşlerini ve desteklerini aldık. Sahadaki askerlerimizle ilgili bilgi verdik.

Biz şunu teyit ettik. Her gün insani tahliye koridorları açık kalacak dedik. Buna dair güvenli yollar saptanacak dedik ve bunu da teyit ettik.

Belarus’taki son müzakerelerde bazı adımlar atıldı ve hukuki bir taslak hazırlandı. Ukraynalı meslektaşlarımız bunun üzerinde çalışıp bir cevap verecelerini söyledi. Belarus’taki müzakereler çok önemli, kağıt üzerinde kalmaması lazım. Avrupa kıtasında güvenliği sağlamak için bütün ülkelerin menfaatlerine uygun davranma konusunda mutabk kaldık.

Ukrayna’ya yurt dışından gelen silahların çok büyük bir tehlike yarattığını görüyoruz. Binlerce seyir füzesi aktarıldığını görüyoruz. Bu silahların nerelere yerleştirildiği konusunda bilgi talep ediyoruz. Ukrayna’yı Rusya’ya karşı tehdit olarak kullanan Batılı meslektaşlarımız bu taleplerimize yanıt veriyor. Bunun sivil havacılık için de tehdit olduğunu düşünüyoruz.

Başka bir ülkeye saldırmayı düşünmüyoruz, yeter ki onlar bize saldırmasınlar. Şu anda kurtarılan bölgede ortaya çıkan belgeler bu özerk cumhuriyetlere saldırının bu ay içerisinde hazırlandığını ortaya koyuyor. Elbette Pentagon’un Ukrayna’daki biyolojik labarotuvarlarda neler yaptığı konusu ciddi bir konu. Bunla ilgili elimize somut kanıtlar geçiyor. Yasaklanmış silahlarla ilgili çalışma olduğu açık.

Ukrayna için güvenlik garantilerini görüşmeye hazırız, Zelenskiy bizi anlamaya başladı. Putin ve Zelenskiy görüşebilir, Putin buna karşı değil.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!