DOLAR 32,5594 0.2%
EURO 34,9835 -0.05%
ALTIN 2.443,100,30
BITCOIN 20900530.11882%
Trabzon
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İHRACATIMIZIN VE EKONOMİMİZİN ÖNÜ AÇIK

ABONE OL
3 Haziran 2022 20:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DÜNYA, PANDEMİNİN yaşattığı olumsuz tabloyla mücadele ederken şimdi de dört koldan Rusya ve Ukrayna arasındaki yıkımı, dramı durdurmaya çalışıyor. Türkiye, diplomatik çabalarıyla savaşın tansiyonunu düşürmeye ve diplomasiye alan açmaya gayret gösteriyor. Söz konusu bölgede, maalesef güvenlik öncelikleri tercih ediliyor; halk, çatışmaların yaşandığı bir dönemden geçiyor. Türkiye’nin arabuluculuk girişimleriyle Antalyada bu savaşın bir an evvel bitmesi adına iki ülkenin Dışişleri Bakanları görüşme yaptı. En kısa sürede, yakın coğrafyamızda yaşanan bu dramın son bulmasını umuyoruz.
Tüccarlar, yalnızca kendi işletmelerinin ikbali için çalışan, kazancını maksimize etmekten başka amacı olmayan aktörler değildir. Bugünkü demokratik yönetim sisteminin fikir babalarından Montesquieu: “Barış, uluslararası ticaretin, doğal bir sonucudur.” demiştir.
Bizler yürüttüğümüz ticari diplomasi faaliyetlerimizle dünyada barış köprüleri kuran insanlarız. Sosyal hayatın idamesi için gerekli olan ticari faktörler, barış döneminde savaşa engel olduğu gibi savaş döneminde de barışa giden süreci bekler. Rusya ve Ukrayna arasındaki Savaşta. barışa giden süreç de ticari gereksinimler sayesinde başladı. Bu doğrultuda Türkiye Ihracatçılar Meclisi’nin organize ettiği ticari buluşmalarımızın, son derece önemli olduğu kanaatindeyim.
Salgın döneminin başından bu yana 73 ülkede gerçekleştirdiğimiz 110 ticaret heyeti ile  pandemiye rağmen karşılıklı ticari ilişkilerimizi güçlendirmek adına ne denli kararlı olduğumuzu gösterdik.
Bu doğrultuda Mart ayında çok önemli ticaret heyetleri düzenledik. Israil, ABD ve Ispanya’ya yönelik gerçekleştirdiğimiz ticaret heyetlerimizle Türk ihracatçısı. sayısız yuvarlak masa ve B2B iş görüşmeleri yaptı. Sektör temsilcileri, birbirinden değerli firmalarla temas kurdu.
Türkiye’nin ekonomi ve ticaret diplomosisinin saha neferleri Türk ihracat ailesi, 250 milyar dolar hedefine emin adımlarla ilerliyor. Türkiye üreterek, ihracat yaparak yükseliyor. ihracatta sürdürülebilir sistem kurarak, gelecek nesillere daha iyi yanalar birakacoğiz.
Bu yıl, hedefimiz 250 milyar dolar ihracata ulaşmak. Türkiye’nin ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri Türk ihracatçısı, küresel tedarik zincirlerinin bozulduğu bir dönemde mal isteyene mal, hizmet isteyene hizmet sundu. ülkemiz küresel ticarette güvenilir liman olarak öne çıktı. Bu özellikleriyle Türkiye, tüm partnerlerine kazançlı ticari ortaklıklar vadediyor.
Türkiye ekonomisini üretimiyle, hizmetleriyle, ihracatlarıyla büyüten tüm iş insanlarımıza müteşekkiriz. Türkiye ekonomisi ihracat öncülüğünde, büyümeye Ve yükselmeye devam erIg..r.ek Riıe rlüşpn edindiğimiz bu kazanımları, katma değerli ihracatla süsleyerek sürdürülebilir bir şekilde yarınlara taşımak. Elimize geçen fırsatları iyi değerlendireceğimizden kimsenin şuphesi olmasın. Kuruluşumuzun 100. yılına doğru giderken ihracatımızın, ekonomimizin önü aydınlık.

İsmail Gülle

TİM BAŞKANI

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!