DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2076784-1.30755%
Trabzon
16°

KAPALI

04:23

SABAHA KALAN SÜRE

SÜT ÜRETİCİLERİ SAHİPSİZ Mİ ?

SÜT ÜRETİCİLERİ SAHİPSİZ Mİ ?

ABONE OL
12 Temmuz 2022 19:28
SÜT ÜRETİCİLERİ SAHİPSİZ Mİ ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süt üreticisi, artan maliyetlerden dolayı çiğ süt fiyatlarının artırılmasını talep ederken, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den çiğ süt fiyatları ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

Son aylarda hemen hemen tüm ürünlerde ve buna bağlı olarak hammaddelerin temininde aşırı fiyat artışları oldu. Süt üreticisi, artan maliyetlerden dolayı çiğ süt fiyatlarının artırılmasını talep ederken, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den çiğ süt fiyatları ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

Artan maliyetlerden dolayı çiğ süt üreticisi, Ulusal Süt Konseyi’nin toplanarak çiğ süt fiyatlarının artırmasını talep ederken Tarım ve Orman Bakanından üreticiyi üzen bir açıklama geldi. Bakan Kirişçi yaptığı açıklamada ,“Konsey tarafından açıklanan çiğ süt fiyatları tavsiye niteliği taşımakta olup serbest piyasada çiğ süt için protein, yağ ve kuru madde gibi kriterleri göz önüne alınarak işleme tesisleri tarafından tavsiye fiyatın da üzerinde fiyatlandırmalar gerçekleşebiliyor” dedi. Bu açıklama süt üreticileri üzdü.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise yaptığı açıklamada Süt üreticileri isyanda dedi

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, süt üreticileri ve besicilerin dertlerini dinledi. Gürer, “Gidiş iyi değil. Tarımı bitiren AKP iktidarı, uyguladığı yanlış ve ithal odaklı uygulamalarla hayvancılığın da canına okudu” dedi.
Süt üreticilerinin kendisine dert yandığını ve süt krizinin kapıda olduğunu ifade eden Gürer, “süt üreticisi ‘Artık bıçak kemiğe dayandı. Bakanlık soruna üretici desteği vererek yaklaşmazsa, süt üreticiliği düşer ve süt krizi yaşanır. Yem fiyatlarına acil müdahale şart’ dediler” dedi.

Kaynak:ekotime.net

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!