DOLAR 32,4708 -0.1%
EURO 34,8407 -0.5%
ALTIN 2.441,580,24
BITCOIN 2079202-0.81216%
Trabzon
18°

HAFİF YAĞMUR

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

Çiftçimize 6 Buçuk Milyon Liralık Tohum Desteği…

Çiftçimize 6 Buçuk Milyon Liralık Tohum Desteği…

ABONE OL
10 Ekim 2022 11:36
Çiftçimize 6 Buçuk Milyon Liralık Tohum Desteği…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi sonrasında tarımın önemi bir kez daha öne çıkarken Rusyanın Ukranyaya savaş açması sonrasında tarımın önemi tavan yaptı tüm dünyada bu konuda çalışmalar yaparken Ülkemizde de Tarımda hayata geçirilen bir çok  projeyle hem çiftçiler kazanıyor hem ülke ekonomisine katkı değer sağlanıyor hem de boş duran ekilmeyen tarım arazileri üretime kazandırılırken tarıma yatırımlar  81 ilde gerçekleşen projelerle artarak devam ediyor 

Son olarak Elazığ da çiftçilere 6,5 milyon lira değerinde tohum desteği sağlandı

Elazığ İl Tarım Müdürlüğünden proje ve yapılan destekle ilgili yapılan açıklama şöyle :

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında İlimiz genelinde yapılan projeler ile üreticilerimize % 75’ i Bakanlığımız tarafından desteklenen Arpa, Buğday, Mercimek ve Sarımsak tohumluğu dağıtım töreni gerçekleşti.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kampüs alanında gerçekleşen törene; Elazığ Valisi Dr. Ömer TORAMAN, Vali Yardımcısı Abdulkerem ABBASOĞLU ve İl Müdürümüz Ali KILIÇ başta olmak üzere protokol üyeleri ve üreticiler katıldı.

Elazığ’da sertifikalı tohum kullanılmasını teşvik etmek amacıyla 6.5 milyon bütçeli projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Vali Dr. Ömer TORAMAN, “Sadece kuru tarım yapılan yerlerde değil, sulu tarım yapılan yerleri de önemsiyoruz. Bu çerçevede DSİ çok büyük tarımsal sulama projesi yürütüyor. Bu sene tamamlanan Kanatlı Projesi ile yaklaşık 70 bin dönüm alanda sulu tarım yapılacak. Deneme sulaması ile 6 bin dönüm alanda sulu tarım yapıldı. Bunun yaklaşık 4 bin 500 dönümü şeker pancarı olarak ekildi. DSİ’nin yürütmüş olduğu ‘Sarıcan Projesi’ de tamamlandı. Bu yeni sulama projelerinin devreye girmesiyle ilimizdeki sulanabilir arazilerden daha fazla yararlanma ve daha fazla gelir elde etme imkanına kavuştuk. Tarım Bakanlığımız her zaman çiftçimizin yanında. Bakanlığımız bütün çiftçilerimizin girdi maliyetlerine hakim. Taban fiyatları olan yerlerde de bunu göz önünde bulundurarak açıklama yapıyor. Taban fiyatları yapılan bütün ürünlerde genel bir memnuniyet var. Son yapılan açıklamaya göre şeker pancarı fiyatları ton başına bin 400 TL ve 50 TL’lik primle birlikte bin 450 TL’lik bir ödeme yapılıyor. Bu bir yılın önceki fiyatıyla mukayese edildiğinde % 245’lik bir artışa tekabül ediyor. Bu projeye destek veren Tarım ve Orman Bakanlığımıza müteşekkiriz” dedi.

İl Müdürü Ali KILIÇ ise; “Tarımsal üretimdeki değerlerimiz her geçen gün artıyor. 2021 yılında bu rakam 550 milyon TL’ye ulaştı. Bakanlığımızın uygulamış olduğu politikalar nedeniyle de 2021 yılında yaklaşık 4 milyon dekar alan üretime kazandırıldı. Biz de tarımsal üretim alanlarının geliştirilmesi çerçevesinde ilimizde % 75’i bakanlık desteği, % 25’i çiftçimizin katkısıyla bugün toplamda 6.5 milyon TL olmak üzere tohum dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bütün ilçe müdürlüklerimizle beraber bir gün içerisinde 12 milyon 600 bin TL’lik bir proje hazırladık ve 9 milyon TL olarak revize ettik. Bugün hibe tohumu olarak dağıtılan kısım ve çiftçi katkısı ile beraber 4 milyon TL olarak projemiz kabul gördü. Bugün çiftçilerimize tohum dağıtımını kura çekimi ile gerçekleştiriyoruz. Bütün bunlar üretime dönüştüğü zaman il genelinde 17 bin 300 dekarlık bir tarım arazisi bu tohumlarla buluşmuş olacak” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!