DOLAR 32,5611 0.22%
EURO 34,9840 -0.04%
ALTIN 2.446,550,44
BITCOIN 20914170.0241%
Trabzon
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

ANTEP “GAZİRAY” INA KAVUŞTU DARISI TRABZONUN BAŞINA

ANTEP “GAZİRAY” INA KAVUŞTU DARISI TRABZONUN BAŞINA

ABONE OL
7 Kasım 2022 07:55
ANTEP “GAZİRAY” INA KAVUŞTU DARISI TRABZONUN BAŞINA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep İstasyon Meydanı’nda düzenlenen “Gaziray, Büyükşehir Yatırımları, 70 Fabrika ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni”ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Beylerbeyi İstasyonu’nda “Gaziray Banliyö Hattı” açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış sonrası makinist koltuğuna geçerek banliyö trenini kullandı.

Gaziantep İstasyonu’na gelişinde Yücel Arzen ve orkestrasının verdiği mini konseri dinleyip, fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep İstasyonu’nda da incelemede bulundu.

Gaziantep’i yeni eser ve hizmetlerle buluşturmayı sürdüreceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah seçimler öncesinde tekrar sizinle bir araya gelecek, muhabbetimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu duygularla açılışını yaptığımız Gaziray’ın ve diğer projelerin bir kez daha şehrimize, ülkemize, sizlere hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserleri şehrimize kazandıran Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ile diğer kurumlarımızı, belediyelerimizi, sanayicilerimizi tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazianteplilere, “Yılbaşına kadar Gaziray’ı ücretsiz yapalım. Tamam, yılbaşına kadar Gaziray ücretsiz” müjdesini verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) iş birliğinde yürütülen, Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi (KÜSGET) ile organize sanayi bölgelerini birbirine bağlayan 16 duraklı GAZİRAY Banliyö Hattı açılıştan sonra hizmete başladı

Bu kapsamda kentteki 5 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile küçük sanayi bölgelerini birbirine bağlayacak GAZİRAY, yaklaşık 300 bin işçinin ulaşım ihtiyacını karşılayarak, kent içi trafiğe nefes aldıracak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  yaptığı açıklamada ülke ve şehirler için raylı sistemlerin önemine değinerek, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin ulaşımda önemli projeleri hayata geçirildi. Gazi şehrin en büyük sorunlarından bir tanesi ulaşım. Büyükşehirlerde çok büyük ulaşım yatırımları yapmak ve demir yolu ağını güçlendirmek gerekiyor. Ecdat 100 yıl önce yapmış, şimdi biz de torunlarımıza bırakacağımız çok önemli bir mirası tamamlamış olduk. Yaklaşık 10 yıllık çalışmanın sonucunu bugün alıyoruz,  Biz işçi şehriyiz, bizim şehrimiz çalışmak zorunda. Küçük sanayi ve organize arasında çalışanımız konforla, güvenle, sağlıkla işine gidip evine huzurla döneceği bir altyapıyı inşa etmiş olduk.”

GÜL: GAZİRAY, ŞEHİR MERKEZİNDE YAŞAYANLAR VE ÇALIŞANLAR İÇİN ÖNEMLİ BİR KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Gaziantep Valisi Davut Gül ise Gaziantep nüfusunun yüzde 80’inin kent merkezinde yaşadığını ifade ederek, “Toplu taşıma Gaziantep için çok önemli. GAZİRAY ile kentte 25 kilometrelik raylı sistem oluşacak, 5,5 kilometresi ise yer altında. Aslında projeyle fiilen bir metro da oluşuyor ve 16 istasyonu var. Proje hem çalışanlar için hem de şehir merkezinde yaşayanlar için önemli bir kolaylık sağlayacak.” diye konuştu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!