DOLAR 32,4824 0.18%
EURO 34,9003 0.06%
ALTIN 2.438,280,17
BITCOIN 2049900-1.02634%
Trabzon
16°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

CUMHURBAŞKANI; “Asrın Felaketi İfadeleri Mübalağa Değil”

CUMHURBAŞKANI; “Asrın Felaketi İfadeleri Mübalağa Değil”

ABONE OL
14 Şubat 2023 18:51
CUMHURBAŞKANI; “Asrın Felaketi İfadeleri Mübalağa Değil”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez binasında tek gündem maddesi ile toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin tek gündem maddesi deprem felaketi.

Pazarcık’ta 7.7, Elbistan’da ise 7.6’lık depremler Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya’da büyük yıkıma yol açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu millet bu felaketin de altından kalkar, bunun da üstesinden gelir. Mücadelemizi hep birlikte sonuna kadar vereceğiz.” ifadelerini kullanırken “Asrın felaketi ifadeleri mübalağa değil”dedi.
Depremin verdiği yıkımlar ve güncel durum  hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu asrın felaketi şeklinde ifade ediliyor. Bu aslında çok çok mübalağa değil. Dünyadaki tüm deprem üzerinde söz sahibi olanlar, tüm deprem konusunda sözü olanlar, gerçekten bu felaketi bu şekilde ifade ediyorlar.” dedi.

Bu büyük felaketin başından itibaren AFAD olarak tüm birimlerinizle büyük bir mücadeleyi sürdürdünüz, sürdürüyorsunuz. Gece-gündüz demeden devam eden bir mücadele. Bu felaket, asrın felaketi şeklinde de ifade ediliyor. Bu çok çok mübalağalı da bir ifade değil. Dünyadaki tüm deprem konusunda konuşacak sözü olanlar, bizdeki bu felaketi bu şekilde ifade ediyorlar. Ölenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza şifa diliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ; Hedefimiz 1 yıl içinde bu konutları yeniden inşa ve ihya. Tüm vatandaşlarımın ilk söyledikleri şey konut. ‘Benim evlerim ne olacak?’ ilk sözleri bu.Daha önce Van’da, Bingöl’de, İzmir’de, sel afetlerinde nasıl kısa zamanda bunları inşa ettiysek burada da aynısını gerçekleştireceğiz. Hiç endişeniz olmasın.

Millete vereceğimiz sinyallerle, morallerle, milletimiz de AFAD’dan aldığı sinyallerle umutlu olacaktır. Biz size güveniyoruz, endişemiz yok. Milletimle beraber bunun üstesinden geleceğiz. Çok teşekkür ediyorum, eliniz dert görmesin.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!