Ana Sayfa Bölge, Gündem 30 Mayıs 2023

AVRASYA PAZARI YENİ YERİNE GEÇİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Avrasya Pazarı Esnafları Koruma, Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Muzaffer Beşinci ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Zorluoğlu, Avrasya Pazarı’nın 1 ay içerisinde yeni yerinde hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Trabzon’da 1989 yılında kurulan ve sürekli olarak yer değişikliği yapmak sorunda kalan tarihi Avrasya Pazarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile birlikte kalıcı yerine kavuşuyor. 2021 yılının sonunda temeli atılan Avrasya Pazarı projesinde son düzlüğe girildi. Avrasya Pazarı Esnafları Koruma, Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Muzaffer Beşinci ve yönetim Kurulu üyelerini ziyaret eden Başkan Zorluoğlu, talepleri ve sorunları dinledi. Başkan Zorluoğlu’na ziyareti sırasında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Erhan Nadir ve ilgili daire başkanları eşlik etti.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ KALDI
Avrasya Pazarı esnafının yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Zorluoğlu, “2019 yılında bizden yeni yer talebiniz olmuştu. Pazarkapı’da yeri belirledikten sonra bizim desteğimiz, sizin de kararlılığınızla güzel bir pazar yeri oluştu. İçi de çok güzel oldu. Hepinize teşekkür ediyorum. Çevre düzenlemesi kaldı. İnşallah iki hafta içerisinde çevre düzenlemesi tamamlanır. Bilim Merkezi ve Planetaryum Projemiz de tamamlanmak üzere. Haziran sonu temmuz başı iki projeyi de hizmete açmayı hedefliyoruz. Allah hayırlı eylesin” dedi.

BAMBAŞKA GÖRÜNÜME KAVUŞACAK
2024 yerel seçimlerinden önce Pazarkapı’daki alanın tamamını bambaşka bir görünüme kavuşturmak ve Trabzon’un en hareketli bölgesi haline getirmek istediklerini de belirten Başkan Zorluoğlu, “Karayolları ile de anlaştık. Ganita ve Pazarkapı’yı ekolojik köprüyle birbirine bağlayacağız. Normal bir üst geçit değil de rahatlıkla yürünebilecek estetik bir ekolojik köprü olacak” şeklinde konuştu.

MUHTEŞEM YAŞAM ALANI OLACAK
Pazarkapı’da caminin etrafındaki alanın Ganita kadar güzel olacağını da ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Merkez ve ilçe durakları bu alana taşınacak. Tur otobüsleri de orada park edecek. Okullardan yıl boyu çocuklar gelecek. Bilim Merkezinde çocuklara eğitimler vereceğiz. Geniş yeşil alanlar, oyun alanları, yeme içme mekanları, kafeler olacak. Tüm bunlar o bölgeye ciddi hareket getirecek. Tamamlandığında çok muhteşem bir yaşam alanı oluşacak” diye konuştu.

BEŞİNCİ: ZORLUOĞLU SAYESİNDE KALICI YERİMİZ OLDU
Avrasya Pazarı Esnafları Koruma, Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Muzaffer Beşinci ise, Başkan Zorluoğlu’nun kendilerine her zaman destek verdiğini belirterek, “Sayın Başkanımız bize yer sözü verdi ve bu sözü çok kısa sürede yerine getirdi. Tüm sorunlarımızla her zaman yakından ilgilendi. Kapısı bizlere hep açık oldu. Avrasya Pazarı esnafı olarak yıllar içerisinde hep taşındık. Murat Başkanımız sayesinde artık kalıcı bir yere sahibiz. Burası yaklaşık 2 bin kişiye ekmek kapısı olacak. Bir ay içerisinde yeni yerimize taşınacak olmanın sevincini yaşıyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza şahsım ve esnafımız adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

HEDEF İYİ FUTBOL 3 PUAN

HEDEF İYİ FUTBOL 3 PUAN

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil