DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2059422-0.63268%
Trabzon
18°

AÇIK

04:23

SABAHA KALAN SÜRE

KIŞ KENDİNİ HİSSETTİRİYOR

KIŞ KENDİNİ HİSSETTİRİYOR

ABONE OL
10 Aralık 2023 07:42
KIŞ KENDİNİ HİSSETTİRİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm yurtta kış ayının gelmesiyle birlikte sıcaklıklar düşüşe geçti.

Dondurucu soğuklar etkisini iyiden iyiye hissettirmeye başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yeni raporuna göre tüm yurtta kuvvetli yağışlar görülecek.

Marmara’nın Doğusu için sağanak uyarısı

Marmara’nın doğusunda beklenen sağanak yağışların Kocaeli ve Yalova çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Sakarya çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu uyarıldı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da beklenen yağışların; bugün sabah saatlerinden itibaren Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Şanlıurfa’nın kuzeyinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Diyarbakır’ın ve Adıyaman’ın kuzeyinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak (40-60 kg/m2), Van’ın, Erzurum’un ve Erzincan’ın güneyi ile Hakkari’nin kuzeyi ve Şırnak’ın doğusunun yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Batı Karadeniz

Batı Karadeniz’de beklenen yağışların; bugün Bolu, Karabük, Çankırı ve Kastamonu çevreleri ile Ankara’nın kuzey ilçelerinde (Çamlıdere, Kızılcahamam, Güdül) kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 kg/m2), Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) yağmur ve sağanak, Bolu’nun, Çankırı’nın ve Ankara’nın kuzey ilçelerinin yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Akdeniz Bölgesi

Yapılan son değerlendirmelere göre; Antalya merkez ve batısı, Isparta ve Burdur’un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Mersin ve Adana’da yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Antalya’nın doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların Antalya’nın doğusunun 1500 m üzeri yüksek kesimlerinde (özellikle Antalya-Konya yolunun Alacabel mevkiinde) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

30 ile sarı, 6 ile turuncu kodlu uyarı

Ayrıca Meteoroloji tarafından yayınlanan haritaya göre 30 ile sarı, 6 ile turuncu kodlu uyarı verildi.

Sarı kod ile uyarılan iller; Ankara, Bingöl, Bolu, Çankırı, Elazığ, Erzurum, Hakkari, Kocaeli, Kahramanmaraş, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Zonguldak, Şırnak, Yalova, Osmaniye, Bitlis, Burdur, Erzincan, Gaziantep, Isparta, Kastamonu, Malatya, Mardin, Tunceli, Van, Batman, Bartın, Karabük, Düzce iken turuncu kod ile uyarılan iller ise; Adana, Mersin, Adıyaman, Antalya, Diyarbakır, Sakarya oldu.

Kaynak:ensonhaber

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!