DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20721291.37744%
Trabzon
16°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

“Egoist yaşıyoruz. Ölümü düşünüyoruz, kavuşacağımızı düşünmüyoruz.”
  • Haberin Yildizi
  • Gündem
  • “Egoist yaşıyoruz. Ölümü düşünüyoruz, kavuşacağımızı düşünmüyoruz.”

“Egoist yaşıyoruz. Ölümü düşünüyoruz, kavuşacağımızı düşünmüyoruz.”

ABONE OL
19 Ocak 2024 19:53
“Egoist yaşıyoruz. Ölümü düşünüyoruz, kavuşacağımızı düşünmüyoruz.”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Allah’ı zikretmenin kalbe huzur verdiğini ifade ederek, “Bizim aslında Allah ile dünyada online olmamız lazım.  Nasıl telefonla online internetle her tarafa bağlanıyoruz. Kalbi de Allah’a açan kimse online olacak. Kalbi mühürlenen kimse içindeki nefret programı ile yaşıyor. Terapilerle verdiğimiz huzuru Allah’a bağlanmak 10 misli fazla veriyor.” dedi.

Allah’ın tasavvurunu en iyi yapan sure İhlas suresidir

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, insanın Allah tasavvurunu doğru yapması durumunda Allah’tan başka bir şey olmadığını göreceğini ifade ederek, Allah’ın sıfatlarına atıfta bulunarak, “Allah’ın tasavvurunu en iyi yapan sure İhlas suresidir. Birdir, eşi yoktur, benzeri yoktur, hiçbir şeye muhtaç değildir.” dedi.

“Biz dünyada yaşamıyoruz, dünyadan geçiyoruz” denildiğine de işaret eden Tarhan, dünyanın bir okul olduğunu ve sınavın da bir gün biteceğini, bu sınavı geçip geçmeyeceğinin ise kimsenin garantisi olmadığını anlattı.

Diğer canlılardan farklı olarak insanlara özgür irade verildiğini, insanlara nefs yani Allah’a kafa tutma özelliği verildiğine dikkat çeken Tarhan, “İnsanlık tarihinde bu kadar dünyacılığın ve egoizmin bu kadar yaygın olduğu bir asır yok. Böyle bir asırda Mevlana’nın vuslatını çok kimse anlayamaz.” dedi.

Değişmeyen tek gerçek var, ölüm gerçeği…

Dünyayı kutsallaştırmış bir hayatın öğretildiğini dile getiren Tarhan, bu çağda ölüme açıklama getirebilmek gerektiğini ve düşünen insanların ölüme açıklama getiren anlam aradığını kaydetti.

Tarhan, şunları dile getirdi:

“Değişmeyen tek gerçek var, ölüm gerçeği… O zaman bu hayat bizden başka bir şey istiyor. Ölüm varken bu dünyanın güzel olmasının hiçbir anlamı yok. Her şey geçiyor, gidiyor. Bu dünya senin de olsa gidecek. Hepsini kaybedeceksin.

Akıllı insan uzun vadeli düşünen insandır…

Akıllı insan uzun vadeli düşünen insandır. Asıl uzun vadeli düşünen, ölümden sonrasının düşünmektir. Ölümden sorasını düşünmeyen insan aklını kullanamıyor demektir.”

İnsanların içindeki kötücül ayartıcıların kontrol edebilmesi için ölüm hatırlanmalı

Mevlana’nın akılla kalbi birleştirdiğini de belirten Tarhan, Mevlana’nın ‘Kur’an-ı Kerimi baştan sona okudum, edepten başka bir şey görmedim’ dediğini söyledi.

Hayatın her anının son gün gibi yaşamak gerektiğini de söyleyen Tarhan, “Her an hayatın son günü gibi düşünüp ve bu şekilde yaşayabilme dersini alabilmek önemli.” dedi.

İnsanların içindeki kötücül ayartıcıların kontrol edebilmesi için de ölümün hatırlanması gerektiğini anlatan Tarhan, ölüm hatırlandıkça da hesap verebilirliğin ortaya çıktığını dile getirdi.

Fatiha suresindeki ‘Yevmiddin’ kelimesinin de hesap günü demek olduğunu hatırlatan Tarhan, Mevlana’nın ölümü unutturmamak için vuslatı vurguladığını söyledi.

Alak suresinde ‘Oku’dan kasıt hakikatın aranması 

İlk ayetin ‘Oku’ olduğunu da hatırlatan Tarhan, Alak suresine atıfta bulunarak, ‘Oku’dan kastın hakikatın aranması olduğunu da kaydetti.

Tarhan, insanın kan pıhtısından yaratıldığının ifade edildiğini da anlatarak, “9 ay 10 günlük süreç tam bir mucize. 9 ay 10 içinde 2 tane hücrenin bir araya gelip bir insan olması dış irade, dış zeka, dış güç olmadan imkansız.” şeklinde konuştu.

Allah’ı zikretmek kalbe huzur veriyor…

İlahi aşka dikkat çeken Tarhan, “İnsan fani şeyleri sevdiği zaman kaybolup gidiyor onlar. Parayı seviyor kaçıp gidiyor. Sevginin kalıcı ve iç huzuru veren bir sevgi olması için o sevginin sonsuz bir kişiye bağlanması lazım. Ezeli ve ebedi bir güce bağlanmak lazım. Allah’ı zikretmek kalbe huzur veriyor.” dedi.

Bediüzzaman’ın “Dost istersen Allah yeter, yaren istersen Kur’an yeter, düşman istersen nefis yeter” sözünü de hatırlatan Tarhan, “Cennet ucuz değil, Mevlana ne çileler çekmiş.” dedi.

Dünyada bir simülasyonda yaşıyoruz. Gerçek hayat bu hayat değil

Konuşmasında ‘Allah’ın görünmemesi, olmadığına kanıt değil’ diyen Tarhan, “Allah bizim nerede ne yapacağımızı biliyor. Dünyada bir simülasyonda yaşıyoruz. Gerçek hayat bu hayat değil. Bu hayat tamamen oyun. Aynı bilgisayar oyunu gibi oyundayız. Simülasyonda yaşıyoruz. Ölümden sonra gerçek hayata gideceğiz. 2 kere 2 nasıl kesinse… Kuantum dinamiğine göre bu kesin. Biz farklı bir enerji bandındayız, öldükten sonra farklı bir enerji bandına geçiyoruz. Allah bizi görüyor.” diye konuştu.

Terapilerle verdiğimiz huzuru Allah’a bağlanmak 10 misli fazla veriyor…

Allah’a bağlanmanın önemine vurgu yapan Tarhan, “Bizim terapilerle verdiğimiz huzuru Allah’a bağlanmak 10 misli fazla veriyor. Asıl huzuru insan ebedi olan bir iradeye bağlandığı zaman hissediyor.” şeklinde konuştu.

Farkındalık terapilerine de işaret eden Tarhan, Mevlana’nın fikirlerini alıp bugünün metodolojisiyle sunmak gerektiğini kaydetti.

Düşünen beyinler hakikati bulacak

Tarhan, “Mesnevi Terapi” kitabının nasıl ortaya çıktığını da anlatarak, ABD’nin pozitif psikoloji diye bize Mevlana’yı anlattığını, kendisinin de bundan yola çıkarak kitabı hazırladığını söyledi.

Bu çağın insanının hakikattan uzak yaşadığını, düşünen beyinlerin hakikatı bulacağını ifade eden Tarhan, Mevlana güneşse kitapla bu zamana ayna tuttuklarını ifade etti.

Mevlana’nın her bir hikayesinin hatalı düşünce kalıplarını düzelttiğini anlatan Tarhan, “Kusursuz insan yoktur, kalbi mühürlenmiş insanlar Mevlana’ya kulp takanlar… Bazı insanlar var önünden yumurta geçse yumurtaya kulp takarlar. Mevlana kusur bulanlar da öyle insanlar. Onları cennete koysan niye burası güzel diye itiraz ederler.” dedi.

Kalbi mühürlenen kimse içindeki nefret programı ile yaşıyor

Bu çağda bilgeliği yakalamak için ne yapmak gerektiği yönündeki soruya ise Tarhan, “Bizim aslında Allah ile dünyada online olmamız lazım.  Nasıl telefonla online internetle her tarafa bağlanıyoruz. Kalbi de Allah’a açan kimse online olacak. Kalbi mühürlenen kimse içindeki nefret programı ile yaşıyor, yemek, içmek, üremek, barınmak. İlkel yaşama biçimidir. Gelişmişlik seviyesi; sevmek, sevilmek, hayatta belli bir anlam, amaç peşinde koşmak…” diye konuştu.

Tarhan, gezegende başka varlıkların da olduğunu ve bizlerin görmediğini de dile getirerek, “Öldükten sonra enerji bandımızı değiştireceğiz. Onu bilip, o hazırlıkla yaşamak önemli.” dedi.

Bilimin ve teknolojinin getirdiği bilgilerin insanları Tevhid’e götürdüğünü kaydeden Tarhan, “Allah inancını bulan bir kimsenin dünyada küçük bir cennet bahçesi gibi kalbinde, gönlünde huzur oluşuyor. Müminin cehennemi değil bu dünya.” şeklinde sözlerini tamamladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!