DOLAR 32,3804 -0.19%
EURO 34,7118 -0.11%
ALTIN 2.428,77-0,39
BITCOIN 2008533-3.14551%
Trabzon
19°

PARÇALI BULUTLU

20:05

AKŞAMA KALAN SÜRE

81 Üreticiye 81 Şaftlı Koyun Kırkım Makinesi Dağıtıldı

81 Üreticiye 81 Şaftlı Koyun Kırkım Makinesi Dağıtıldı

ABONE OL
21 Şubat 2024 21:31
81 Üreticiye 81 Şaftlı Koyun Kırkım Makinesi Dağıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Trabzon İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliği ve DOKAP’ın destekleriyle hayata geçirilen, Şaftlı Koyun Kırkma Makinesi Teslim Töreni, Vali Aziz Yıldırım’ın katılımıyla yapıldı.
Törende; Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye 81 üreticiye 81 şaftlı koyun kırkım makinesi dağıtıldı.
Ortahisar İlçe Tarım Müdürlüğünde gerçekleştirilen törene; Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, İlçe Müdürü Bülent Bayrak, diğer ilgililer ve hayvan yetiştiricileri katıldı.
Teslim töreninde konuşma yapan Vali Yıldırım, “Hayvancılık Tarım Bakanlığımızın üzerinde durduğu önemli bir konudur. Hayvancılık üzerine harcanan mesainin önemi her geçen biraz daha artmaktadır.
Ülkemizde küçükbaş hayvancılık büyükbaş hayvancılık kadar önem arz etmektedir. Beslenmemiz açısından büyük bir yere sahip olan hayvancılığa daha bir özen göstermemiz gerekmektedir.
Benim küçüklüğümde köyümüzde dedemin 500 koyunu vardı. Her yaylaya çıktığımızda komşuların küçükbaş hayvanları ile bu sayı artardı. Şimdi ise aynı köyümde toplasak küçükbaş hayvan bulmak çok zor.
Temel ihtiyacımızın yanında hayvancılık tekstil sektöründe de önemli bir yere sahip. Eskilerimizin en değerli dedikleri kıyafetler yünden yapılmaktaydı. En sağlıklı yataklar, yorganlar yünden elde ediliyor. Bunları elde etmek için makaslarla veya farklı aletlerle koyunların yünleri kırpılıyordu. Bu da bir takım enfeksiyonlara, hayvan derilerine zarar vermeye kadar ulaşabiliyordu. Şimdi ise koyun kırkma makinesi ile bu riskler ortadan kalkıyor ve daha iyi verim alınıyor.” dedi.
Projede emeği geçenlere teşekkür eden Vali Yıldırım, üreticilere makinelerinin hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından koyun kırpma işlemini yakından izleyen Vali Yıldırım, sonrasında Ortahisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde; İl Müdürü İsa Kaplan ve İlçe Müdürü Bülent Bayrak ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!