DOLAR 32,5950 0.25%
EURO 34,8902 0.06%
ALTIN 2.437,06-0,04
BITCOIN 2045277-1.17715%
Trabzon
16°

KAPALI

04:18

SABAHA KALAN SÜRE

BAHÇELİ;MERAL HANIM DEVAM ETMELİ

BAHÇELİ;MERAL HANIM DEVAM ETMELİ

ABONE OL
11 Nisan 2024 06:43
BAHÇELİ;MERAL HANIM DEVAM ETMELİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerel seçimler sonra istediği sonuçları alamayan İYİ Partide Genel Başkan Akşener’e yönelik istifa çağrıları sonrasında Akşener istifa etmemiş, kurultay kararı almıştı. Ancak kurultay kararını duyurduğu gün aday olup olmayacağını açıklamamıştı. Akşener bir hafta sonra 27 Nisan’daki kurultayda aday olmayacağını duyurmuştu.

Akşener’in bu açıklaması Bayram namazını Ankara’da kılan Devlet Bahçeliye namaz sonrası soruldu ; Bahçeli, ‘basından takip ettiği kadarıyla İYİ Parti’de önüne gelenin aday olduğunu gördüğünü’ söyledi ve şöyle devam etti:Bizden ayrılan bir grup arkadaşımız İyi Parti’yi kurmuşlardır. Bu seçimler sonucu birinci anlayış partiyi bölmek, küçültmek, daraltmak. Aritmetik işlem doğrultusunda siyasi istikrarsızlığa neden olmuştur.MHP 55 yıldır siyasi hayatında bu tür şeyleri yaşamıştır. Sonuç olarak MHP ulu çınar olarak ayakta kalmıştır. Önüne gelen aday olmaya çalışıyor. En tabi haklarıdır Fakat çoklu adaylar, çoklu bölünmelere de vesile olabiliyor. Küsmeler, kırılmalar, ayrışmalar partiyi küçültme gibi gayretler olabiliyor. Önümüzdeki siyasi istikrarı, siyasi partilerdeki istikrarla ilişkilendirerek, sayın Meral Akşener hanımefendinin ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında devamında, onunla beraber aday olmayı düşünen, partiye güç verme kararını alan, proje sahipli arkadaşların da etrafında kenetlenerek Türkiye’nin meselelerini, Anayasa değişikliğinden tutun her türlü konu üzerinde çaba gösteren bir parti konumuna gelmesini düşünmekteyim. Ne de olsa geçmişte ilişkilerimiz olan, geçmiş dönemlerde kardeşliğimiz bulunan, geçmiş dönemlerde siyasi hareketlerde komşuluk imkanını bulmuş olan bu siyasi partinin, böyle bir oyuna, böyle bir tahrike düşmeden, kararını vermek suretiyle 27 Nisan’da Türk siyasi hayatındaki faaliyetlerini gözden geçiren bir olağan kongreyle genel başkan seçeceği yerde, istişarelerle partilerini güçlendirebilecek bir yola girmelerini tavsiye ediyorum. Kabul ederler, etmezler ama benim düşüncem budur.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!