DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18341070.43965%
Trabzon
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:03

SABAHA KALAN SÜRE

İSRAİL BÖLGEYİ ATEŞ ÇEMBERİ YAPTI

İSRAİL BÖLGEYİ ATEŞ ÇEMBERİ YAPTI

ABONE OL
21 Temmuz 2024 08:04
İSRAİL BÖLGEYİ ATEŞ ÇEMBERİ YAPTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail savaş uçakları, Yemen’de İran destekli Husilerin kontrolündeki Kızıldeniz kıyısında bulunan Hudeyde Limanı’na saldırdı. Husilerden ise savaş açıklaması geldi.

İsrail savaş uçakları, İran destekli Husilerin yönetimindeki Yemen’e saldırı düzenledi. Saldırı sonucu Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı’nda güçlü patlamalar meydana geldi. Saldırıda ölen ve yaralananların olduğu belirtilirken, bölgeden yükselen alevler ise kameraya yansıdı.

İsrail, Yemen’in ardından Lübnan’ı da vurdu. İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki Sur kentine bağlı Adlun beldesine hava saldırısı düzenlediği ve bölgede güçlü patlamalar meydana geldiği bildirildi.

Lübnan Hizbullahı, Yemen’e yönelik saldırıyı kınayarak, “Yemen halkının, egemenliğinin, Filistin’in yanında kahramanca ve tarihi duruşunun savunulmasında kararlılıkla yanındayız” dedi.

Husi ordusu sözcüsü Yehya Saree, Husilerin İsrail’in “hayati hedeflerine” saldırmaktan çekinmeyeceklerini söyleyerek, saldırıya karşılık vereceklerini söyledi ve çok sayıda diplomatik misyona ev sahipliği yapan büyük bir şehir olan Tel Aviv’in hâlâ güvenli olmadığı konusunda uyardı.

Saree, “Saldırganlık durana ve Filistin halkına uygulanan abluka kaldırılana kadar bu düşmanla uzun bir savaşa hazırlandık” dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM’den yaptığı açıklamada, saldırılarla ilgili haberlerden “derinden endişe duyduğunu” söyledi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!