DOLAR 32,6972 0.06%
EURO 35,4344 -0.09%
ALTIN 2.479,49-1,26
BITCOIN 1839779-1.70916%
Trabzon
26°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Köse’de Hayaller  Gerçek Oluyor…

Köse’de Hayaller Gerçek Oluyor…

ABONE OL
5 Temmuz 2024 18:52
Köse’de Hayaller  Gerçek Oluyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gümüşhane’nin Köse İlçesi 1600 metre rakımda olduğu için uzun süren kış aylarında kömürle ısınmak çok maliyetli oluyor ve hava kirliliği meydana geliyordu. Ekonomik, çevre dostu ve kullanımı kolay olan doğalgaz hizmetinden yararlanmak isteyen bölge halkı amacına ulaştı. Her yıl 100 civarında aile doğalgaz olmadığı için İlçeden Büyükşehirlere göç ediyor. İlçede görevli memurlar 26 km. uzaklıktaki Kelkit İlçesinde doğalgaz olduğu için oradan ev tutuyorlar ve bu durum ilçenin ekonomisine olumsuz etki yapıyordu.

Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler’in sürdürdüğü ısrarlı girişimler neticesinde İlçe halkının doğalgaz hayali gerçek oldu.

Doğalgaz için ilk kazmanın vurulduğu Gümüşhane’nin hızla gelişen, büyüyen ve önemli yatırımları bölge halkının hizmetine kazandıran Köse İlçesi Belediye Başkanı Turgay Kesler yaptığı açıklamada: “İlçemizde doğalgaz çalışması başladı. İlçemizin gelişmesi anlamında büyük önem taşıyan bu icraatımızı milat olarak tarihe not düşüyoruz. Köse Dağı Tünelimiz proje aşamasına gelmiştir tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Hükümet Konağımızın inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ilçemize destek olduğu projeler için İlçe halkım adına teşekkür ediyorum ” ifadelerini kullandı.

 

Gümüşhane’de il merkezi ile Köse ilçesini birbirine bağlayan ve sürücülerin korkulu rüyası olan Köse Dağı’na tünel yapılması için bölge halkı uzun yıllardır tek yürek olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane ziyaretinde İlçe Belediye Başkanlarıyla yaptığı toplantıda, Köse ilçesine ve 2026 yılı sonunda açılması planlanan Gümüşhane-Bayburt Havalimanına ulaşımı sağlayan yol güzergahı üzerinde bulunan Köse Dağı için tünel talebini Başkan Erdoğan’a ileten Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler havalimanın hizmete girmesiyle birlikte yaşanacak trafik yoğunluğunda ulaşımın aksamaması ve ağır kış şartlarında sağlıklı, güvenli bir yolculuk yapılması için Köse Dağına tünel yapılması gerektiğini bu konuda bölge halkının tek ses, tek yürek olduğunu belirtmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!