Minik dostlar ehil ellerde tedavi ediliyor!
Ortahisar Belediyesi’nin hizmete açtığı “Küçük Dostlar Kliniği” beş aydır sokak hayvanlarının imdadına yetişiyor.
Haziran ayında açılan klinikte; trafik kazası ve yüksekten düşme sonucu yaralanan kediler ile çeşitli viral, zoonoz hastalıklara yakalan 298 kedinin tedavisi yapıldı. Aynı süre zarfında 307 kedi kısırlaştırılarak tekrar doğal yaşam alanlarına bırakıldı. Toplamda ise, 605 kediye işlem uygulandı.
Fiziki mekân itibarıyla kliniğin küçük ama işlevi yönünden çok büyük ve anlamlı bir hizmeti yerine getirdiğini belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kliniğin şehirde eksikliği hissedilen önemli bir ihtiyacı karşıladığını dile getirdi.
“AŞIRI POPÜLASYONUN ÖNÜNE GEÇİYORUZ”
Başkan Yardımcısı Fatih Göktaş ile birlikte klinikte incelemelerde bulunan Başkan Genç, veteriner hekimlerden tedavi edilen hayvanlarla ilgili bilgi aldı. Sahipli ev kedilerinin ve evcil hayvanların klinikte tedavi edilmediğinin altını çizen Başkan Genç konuyla ilgili şöyle konuştu: “Küçük Dostlar Kliniğimiz ilçemizde çok önemli bir işlevi yerine getiriyor. Aslında işlevi itibarıyla klinikten ziyade sokak hayvanları için bir hastane niteliğinde… Şehrimizde uzun yıllardır eksikliğini hissettiğimiz bir hizmeti ifa ediyoruz. Bundan da son derece mutluyuz ve sevinçliyiz. Minik dostlarımız ehil ellerde hastalık ve yaralanmalara karşı tedavi edilerek rehabilitasyon sürecinden sonra tekrar doğal ortamlarına bırakılıyor. Veteriner hekimlerimizin ve personelimizin şefkatli ellerinde adeta hayata yeniden ‘merhaba’ diyorlar. Sahipli hayvanlar kliniğimizin görev alanında değil. Sadece sokak kedilerine bakıyoruz. Kliniğimizde diğer yandan kısırlaştırma işlemleriyle aşırı popülasyonun da önüne geçmiş oluyoruz. Kliniğimiz; trafik kazası, yüksekten düşme ya da çeşitli hayvan hastalıklardan dolayı tedaviye muhtaç sokak hayvanlarının tekrar yaşama döndürüldüğü bir sağlık merkezi gibi… Kliniğimizde 2 veteriner ve 3 görevli personel 08.00-24.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Ayrıca acil durumlar da düşünülerek, 24 saat müdahaleye hazır halde tutuluyor. Klinikte kedilerin yanı sıra acil durumlarda sokak köpeklerinin de ilk tedavileri yapılarak ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne kapsamlı tedavi için nakilleri sağlanıyor.”
Sokak hayvanlarının yaralanma, sakatlık, kısırlaştırma ve hastalıklara karşı tedavilerinin yapıldığı merkezde; tam teşekküllü bir ameliyathane, 1 adet hekim odası, 1 adet görevli odası, 1 adet hasta hayvan bakım odası ile ameliyat öncesi ve sonrası hayvan bakım odası bulunuyor.
POLİTİKA
4 saat öncePOLİTİKA
1 gün önceEKONOMİ
1 gün önceEKONOMİ
2 gün önceGÜNDEM
2 gün önceDÜNYA
2 gün önceGÜNDEM
3 gün önce