DOLAR 32,6278 0.17%
EURO 35,4242 0.28%
ALTIN 2.504,631,53
BITCOIN 1841329-2.84716%
Trabzon
24°

HAFİF YAĞMUR

03:33

SABAHA KALAN SÜRE

NATO ZİRVESİNDE ERDOĞAN RÜZGARI ESTİ

NATO ZİRVESİNDE ERDOĞAN RÜZGARI ESTİ

ABONE OL
13 Temmuz 2023 06:12
NATO ZİRVESİNDE ERDOĞAN RÜZGARI ESTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NATO üyesi liderleri, 11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta bir araya geldi.

Önemli konuların ele alındığı zirvede, yoğun diplomasi trafiği de yaşandı.

Zirveye, nisanda Finlandiya’nın katılmasıyla sayısı 31’e çıkan üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının yanı sıra üyeliğe davet edilen ancak henüz onaylanmayan İsveç ile Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda’nın liderleri katıldı.

Devlet ve hükümet başkanları düzeyindeki Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı’nda Türkiye’yi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da eşlik etti.

NATO Liderler Zirvesi’nin ilk gününde aile fotoğrafı çekimine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Kuzey Atlantik Konseyi toplantısına iştirak etti.

Oturumun ardından da ikili görüşmelere başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

Erdoğan, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ABD Başkanı Joe Biden,Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile de görüştü.

Görüşmelerde ikili ilişkiler, terörle mücadelede iş birliği konuları, Türkiye’nin AB’ye üyelik süreci ve İsveç’in NATO’ya üyelik süreci ele alındı.

kaynak;ensonhaber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!