DOLAR 34,2177 0.23%
EURO 37,0857 0.05%
ALTIN 2.978,650,84
BITCOIN 23194670.54016%
Trabzon
14°

HAFİF YAĞMUR

12:54

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

ÖZEL;ESAS HEDEFİMİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BAŞINA CHP’Lİ BİR CUMHURBAŞKANI SEÇTİRMEK
  • Haberin Yildizi
  • Politika
  • ÖZEL;ESAS HEDEFİMİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BAŞINA CHP’Lİ BİR CUMHURBAŞKANI SEÇTİRMEK

ÖZEL;ESAS HEDEFİMİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BAŞINA CHP’Lİ BİR CUMHURBAŞKANI SEÇTİRMEK

ABONE OL
9 Temmuz 2024 10:27
ÖZEL;ESAS HEDEFİMİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BAŞINA CHP’Lİ BİR CUMHURBAŞKANI SEÇTİRMEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte gittikleri Edirne  Kırkpınarda Edirne Belediye Başkanını makamında ziyaret ettiler ve gündeme dair açıklamalarda da bulundular 

Özgür Özel, yaptığı açıklamada  “Artık şehirler kılıçla fethedilmiyor ama gönüller fethediliyor, hizmetle fethediliyor. Ekrem Başkan, geçen dönemki başarısını, örgütümüzle birlikte arttırarak, güveni arttırarak, tazeleyerek tekrar etti. Çok uzun yıllar sonra çok istediğimiz Bursa’yı aldık. Birçok şehirde çok önemli başarılar elde ettik. Ama esas hedefimiz; Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde, Atatürk’ün partisini iktidar yapmak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanlığına, CHP’li bir cumhurbaşkanını seçtirmek. Bunun motivasyonu içindeyiz hep beraber” dedi. 

Edirne’ye gelmeden önce, Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve İspanya Sosyalist İşçi Partisi Genel Sekreteri Pedro Sanchez ile Romanya’nın başkenti Bükreş’te bir araya geldiklerini aktaran Özel, şunları söyledi:

“Onun başkanlığında, Bükreş’te, yine Romanya Başbakanı’nın ev sahipliğinde toplandık. Orada yapılan müzakereler sonucunda bir deklarasyon yayınlandı. Hem aşırı sağla mücadele noktasında hem Avrupa’daki Sosyalist Enternasyonal’in yeni yapılanmasını duyurma noktasında hem de CHP’nin 31 Mart’ta kaydettiği başarıyı umut verici bir zafer olarak nitelendiren, CHP’deki güç kazanmasının Türkiye’nin demokratikleşmesine, CHP’nin güç kazanmasının altını kalın çizgilerle çizen ve CHP’nin Avrupa Birliği hedefini sahiplenen ve üyelerin tam destek verdiğini ifade eden bir metin ortaya çıktı. Bu, gelecekte CHP iktidarında Türkiye’nin nerelere doğru gittiğini gösteren çok önemli bir yaklaşım. İktidarlarının ilk başında ‘-mış gibi’ yapan, Avrupa Birliği hedefi koyan, bunun üzerinden Avrupa’nın Türkiye’de aydınların desteklerini sağlamaya çalışanların, bugün o yaptıklarının takiye olduğu, Avrupa Birliği hedeflerinin kalmadıkları ve dönüp Şanghay İşbirliği Örgütü’nü hedef gösterdiklerini hatırlayalım. O gösterilen hedefte, maalesef hem Dışişleri Bakanı’nın hem Sayın Cumhurbaşkanı’nın ifade ettiği hedefte, ortalama milli gelir 4.500 dolar. Oysa Avrupa Birliği hedefinde, ortalama milli gelir, yeni üyelerin düşürmesine rağmen, 45 bin dolar ve Avrupa Birliği’nin gerçek ortalama milli geliri, 55 bin dolar.”

“CHP’NİN CUMHURBAŞKANI ADAYINA OY VERECEKLER VE 10 YILIN SONUNDA 10 KAT DAHA ZENGİN OLDUKLARINI GÖRECEKLER”

“Birbirinin arasında 10-12 kat milli gelir farkı olan iki yapıdan bahsediyoruz” diyen Özel, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Biz, elbette Asya’yı da Avrasya’yı da Çin’i de İran’ı da Rusya’yı da önemsiyoruz. Ama 75 yıl önce kurucusu olduğumuz Avrupa Konseyi’ni ve 60 yıl önce İsmet Paşa’nın zamanında başvuru yaptığımız Avrupa Birliği hedefini yeniden sahipleniyoruz. Ve ümit ediyoruz ilk seçimden sonra, 10 yıl CHP iktidarı olduktan sonra, biz yine sıfır atacağız. Ama birileri gibi hem maaşlardan hem fiyatlardan, etiketlerden 6 sıfır atmayacağız. Bir tane sıfır atacağız. Maaşlardan sıfır atmadan, etiketlerden; maaşlardan sıfır atmadan, giderlerden sıfır atacağız. 10 kat fazla milli gelir, 5 kat fazla milli gelir, 10 yılın sonunda 10 kat fazla satın alma gücü, bugün aynı maaşı alıp, mazotun 4 lira olması demek, ekmeğin 1 lira olması demek. CHP’nin hedefi, hayali, umudu, vizyonu budur. Buna inananlar, gelecek seçimlerde CHP’nin içinde olacağı Türkiye İttifakı’nın, CHP’nin cumhurbaşkanı adayına oy verecekler ve 10 yılın sonunda 10 kat daha zengin olduklarını görecekler. ‘Yöneticiler zengin olsun, saraylarda otursun, en pahalı limuzinlere binsin, uçan saraylarla uçsun’ diyenler, Şanghay İşbirliği Örgütü’ne doğru gidebilirler. Ama orada halk fakir; 4.500 dolar. ‘Yöneticiler mütevazı ama halk zengin olsun’ diyenler Avrupa Birliği hedefinin peşinde yürüyebilirler. Orada tam 10 kat zengin halklar var ve gelişmiş bir demokrasi var. Bu yürüyüş devam edecek. Bu yürüyüş devam edecek.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!