DOLAR 33,9975 0.28%
EURO 37,8797 0.71%
ALTIN 2.823,410,51
BITCOIN 1959651-3.21212%
Trabzon
24°

HAFİF YAĞMUR

05:12

SABAHA KALAN SÜRE

ÖZGÜR ÖZEL:HER DERDİN BİR ÇARESİ VAR ONUN DA ADI ” CHP “

ÖZGÜR ÖZEL:HER DERDİN BİR ÇARESİ VAR ONUN DA ADI ” CHP “

ABONE OL
28 Ağustos 2024 10:28
ÖZGÜR ÖZEL:HER DERDİN BİR ÇARESİ VAR ONUN DA ADI ” CHP “
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:

-“BU HALKIN YÜZÜNÜ HALK PARTİSİ GÜLDÜRECEK”

-“YÜRÜYECEK YOLUMUZ VAR AMA SONU İKTİDAR, İKTİDAR, İKTİDAR

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarın yeterli ekonomik iyileştirmeleri yapmadığını, erken seçimin bir zorunluluk haline geldiğini ifade etti. Özel, “Bu memlekette geçim yok. Geçim yoksa seçim var. Biz CHP olarak bugünden hazırız. Dünden razıyız. Getirin sandığı o zaman görün, bu halkın yüzünü halk partisi güldürecek. CHP, Türkiye’nin birinci partisi. Her derdin vardır bir çaresi, onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi’dir… Mustafa Kemal Atatürk’ün partisine sahip çıkmaya devam edin. Yürüyecek yolumuz var ama sonu iktidar, iktidar, iktidar” dedi.

“HİÇBİRİMİZ OYUNA GELMEYECEĞİZ”

“Elbette, emekli astsubayın sorununu dile getirmeye milletvekillerimiz devam edecek. Emeklinin, emekçinin, çiftçinin, işçinin sorunu bizim sorunumuz ama artık görünen bir şey var. Hep birlikte görüyoruz. Bu iktidarın sorun çözme kapasitesi yok. Kalmadı. Bu yüzden sorun çözmediği için kriz üretmeye çalışıyor. Onların bir krize, bir kavga, itişme, kakışmaya ihtiyaçları var. Çünkü şöyle diyecekler, Edremit’teki yoksula, işsize. Biliyorum, açsın, yoksulsun, işsizsin, güvencesizsin ama tehlike büyük bir kere daha oy vermelisin. Yoksa bayrağı indirecekler, ezanı dindirecekler, ülkeyi böldürecekler. Geçti onlar beyefendi geçti. Öyle ucuz siyaset yok. CHP burada, bu milletin yanında. Onları artık kandıramazsın. Kavga istiyor, yapmayacağım. Hakaret ediyor, uymayacağım, iftira ediyor, sinmeyeceğim. Hiçbirimiz bu oyuna gelmeyeceğiz. Çünkü bizim hedefimiz sadece ve sadece bu halkın gerçek sorunlarına odaklanmak, kutuplaşan toplumdan medet umanlara karşı herkese birden sahip çıkmaktır. AKP’linin de yoksulu, MHP’linin de işsizi, BBP’linin de güvencesizinin teminatı biziz. Biriz, biz Türkiye’yiz. CHP’yiz.”

“HEP BİRLİKTE HALKIN İKTİDARINI KURACAĞIZ”

“Şunu söylemem gerekir ki görüyorsunuz son günlerde yine kavga, tartışma, itişme, kakışma istiyorlar. Yok öyle yağma. Bir kelime söyleyecek, bir kelime eksik söyleyecek sözümüz, bir adım geri atacak adımımız, bir santim eğilecek mecalimiz yok. Ama onlar tartışmayı başka bir yere çekiyorlar ya. Bu oyuna gelecek göz de CHP’de yok. Tartışma 12 bin 500 liralık emekli maaşıdır. Tartışma enflasyon zammı verilmeyen asgari ücrettir. Tartışma 19 lira maliyeti varken, 17 lira verilen çay, geçen sene 8 lirayken, 9 lira fiyat verilen buğday, geçen sene 110 liraya satılan fıstığın 90 liraya alınmaya çalışılan Antep fıstığı, üzümde, fındıkta, ayçiçeği, narenciyede yaşanan büyük sıkıntılardır. Sorun, bu ülkenin gençlerinin gelecekten endişe duymasıdır. Onun için gençlerimizin geleceği, emeklimizin maaşı, çalışanımızın alnının terinin karşılığı için kavgayı burada vereceğiz. Meydanlarda, mitinglerde vereceğiz ancak oyuna gelmeyeceğiz. Ezanı susturacak dedikleri, müezzinlerin ve imamların özlük haklarını savunuyor. Bayrağı indirecek dedikleri, ay yıldızlı al bayrağın renklerinden Türkiye ittifakını kuruyor. Bütün Türkiye’nin demokratlarını kucaklıyor. Vatanı böldürecekler dedikleri, yedi bölgede 81 ilde, bine yakın ilçede verdiği mücadele ile Türkiye’nin bütün demokratlarını, sosyal demokratları, muhafazakar demokratları, milliyetçi demokratları, Kürt demokratları, yeter ki Türkiye’yi sevsin, yeter ki hepimizin ortak geleceği için mücadele etsin bütün demokratları kucaklıyoruz. Biz hep birlikte bu saltanatı yıkacağız. Biz hep birlikte halkın iktidarını kuracağız. Hep birlikte üretecek, kazanacak, bölüşeceğiz.”

“BU TOPRAKLARIN ALIN YAZISINI DEĞİŞTİRDİ”

“Buradan bu güzel günde, bu güzel topluluğun önünde Recep Tayyip Erdoğan’a bir hatırlatmada bulunacağım. 6 Şubat’ı hep birlikte yaşadık. Türkiye bir deprem ülkesi, Edremit, Balıkesir, fay hattının üzerindeki bir ilçemiz. Burada kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Balıkesir’de kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Partizanlık yaparak, imzaları atmayarak, onay vermeyerek, el ve kol bağlayıp siyaset yapıyorsunuz ama depremin siyaseti olmaz. İnsan hayatının siyaseti olmaz. Enkaz altında kalmış bebek ve çocukların siyaseti olmaz. Kentsel dönüşüm için gereğini yapın. Önümüzü açın. Gerekli katkıları sağlayın. Vebal altında kalmayın. Samimiyetle çağrıda bulunuyor, halk önünde sizi bir kez daha uyarıyorum. Değerli Edremitliler, Edremit’in sahipleri, ev sahipleri, misafirleri. Türkiye Cumhuriyeti, hak ettiği gibi yönetilmiyor. 100 yıl önce büyük bir karamsarlık, işgaller, salgın hastalıklar karşısında büyük bir umutsuzluk varken, orada umut olan, kurtuluşa inanmış, ardından bir cumhuriyet kurmaya inanmış, demokrasiye inanmış, genç ve cesur kadrolar, 100 yıl önce bu toprakların alın yazısını değiştirdi. Geçen sene 14-28 Mayıs’ta yaşadığımız büyük dramdan sonra gençlerimizin gözünün feri sönmüşken, büyüklerimizin omuzları yere doğru düşmüşken, kimsenin yüzü gülmezken, birlikte yola çıktık. O yol, o yürüyüş, o mücadele CHP’deki değişimi ki bunu kişilere, kadrolara indirgemek büyük haksızlık olurdu, Türkiye’ye taşıma imkanını verdi. Şimdi CHP yapacağı büyük değişim kurultayı ile önce tüzüğünü demokratikleştirerek, Türkiye’ye vaat ettiği demokrasiyi kendi yaşamaya başlıyor. Ardından yapacağı büyük program kurultayının başlangıcı ile bu ülkeyi nasıl yöneteceğini, yoksulluğu nasıl bitireceğini, gelir adaletsizliğini nasıl ortadan kaldıracağını, kendi kendine bir tarım ülkesinden, ithalata muhtaç bir ülke haline gelmekten nasıl kurtulacağını, hayvancılığından arıcılığına kadar tüm sektörleri yeniden nasıl ayağa kaldıracağını çalışacağı bir program hazırlıyor. Hazırlıyor, hazırlanıyor.”

“CHP, TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ PARTİSİ”

“Müjdeler olsun ki CHP 100 yıl sonra yeniden Türkiye’yi yönetmeye, ayağa kaldırmaya hazırlanıyor. Bu yürüyüşte hepimize düşen görevler var. Artık bir seferberlik içindeyiz. Her geçen gün iktidara biraz daha yaklaşıyoruz. Ancak üzerimize ne fedakarlık düşerse onu yapmaktan geriye durmayalım. Çünkü artık o günler yakındır. Herkesin insan olma onurunu yüreğinde hissedeceği o günler yakındır. Hiçbir mezhebin ötekileştirilmediği, cemevlerinin de ibadethane kabul edildiği, tüm inançlara saygılı, tüm inançlara eşit hizmet eden, kimseyi ikinci sınıf vatandaş görmeyen, anayasada ne yazıyorsa uygulayan, eksik olanını da anayasasına koyan, genç cumhuriyetin ikinci yüzyılında hep birlikte yürüyecek yolumuz var. İnanın ve güvenin. 31 Mart gecesi size verdiğim ilk sözü tuttum. Dedim ki 70’lerde Ecevit, dünyayı doğru okudu, Türkiye siyasetini doğru okudu. Rüzgarı ve zorlukları doğru tespit etti. Onun liderliğinde girilen, ikisi genel, dört seçimde de CHP birinci parti çıktı. Ben yerel seçimlerle ilgili ortaya koyduğum iddiayı ve verdiğim sözü tuttum. Aynı Edremitlilerin bana verdiği sözü tuttuğu gibi. Şimdi sıra sözün büyüğünü tutmakta, şimdi sıra mutluluğun büyüğünü yaşamakta. Emin olun ki inanın ki ant içerim ki yapılacak ilk genel seçimlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi birinci parti olacak, iktidar olacak. Bunların hepsini şu özgüvenle, şu tarihsel güçle, bugünün gerçeklerini görerek, bilerek, inanarak söylüyorum. Sloganımız basit. CHP, Türkiye’nin birinci partisi. Bunu bu basit ve doğru sözü, kimsenin hayır diyemeyeceği bu tespiti her birinizin her yerde söylemenizi, sosyal medyadan dağın başındaki taşa kadar her yere yazmanızı, her yerde tekrar ettiğinizi biliyorum. Sizden şunu istiyorum. Bilin ki her şeyin, her derdin var bir çaresi, onun da adı CHP.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!