DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18341070.43965%
Trabzon
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:03

SABAHA KALAN SÜRE

REKOLTE BELLİ,MALİYET BELLİ TABAN FİYAT BEKLENİYOR

REKOLTE BELLİ,MALİYET BELLİ TABAN FİYAT BEKLENİYOR

ABONE OL
20 Temmuz 2024 10:34
REKOLTE BELLİ,MALİYET BELLİ TABAN FİYAT BEKLENİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan’dan yaklaşan fındık hasadı öncesi maliyet açıklaması geldi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, yaptığı açıklamada bir kilogram fındığın maliyetinin 117,46 TL olduğunu belirtti.

Başkan Soydan “Bizler üretici olarak ne kadar güçlü olursak ve malımızı yüksek fiyata satmak için çabalarsak mücadele etmiş oluruz fındığın maliyeti belli bizler bu hesabı yaparken fındık bölgelerinin tamamını kapsayacak şekilde hesap yaptık ve ortalamasını aldık dedi

Ordu Hayat’tan Tevfik Kul’a özel açıklamalarda bulunan Başkan Arslan Soydan ;    Açıklanacak fındık taban fiyatıyla üreticilerin enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini belirterek, fiyatın da en az 4 dolar olması gerektiğini ve üzerine refah payının da eklenmesinin şart olduğunu söyledi.
Tatmin edici bir taban fiyat beklediklerinin altını çizen Soydan, “Fındık, dolar karşılığında ihracatı yapılan çok değerli bir ürün. Maalesef serbest piyasada üreticinin hak ettiği fiyatları göremiyoruz. Fındık fiyatı, hiçbir zaman 4 doların altına düşmemeli. Çünkü bu durumda kaybeden üretici oluyor. Üretici kazanmalı ki, üretim devam etsin. Fiyatta istikrarı oluşturmamız lazım. Üreticinin bahçede olmasını sağlamak gerekiyor. Üreticinin bahçede olması demek, masraf anlamına gelir. Bu maliyeti karşılamak için de güzel bir taban fiyat verilmesi lazım. Üretici mahsulünü iyi fiyata satarsa, bahçesine de o denli bakar. Fiyat istikrarı olursa herkes kazanır. Her ne olursa olsun fındığın geleceği parlaktır. O açıdan karamsar bakmıyoruz. Sezondan umutluyuz. İyi bir taban fiyat bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Fındık üreticileride Başkan Soydanın açıkladığı maliyet fiyatının  açıklanacak taban fiyatın belirlenmesi için önemli bir kriter olduğunu yetkililerden buna dikkat edilmesini istediler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!