DOLAR 32,5794 0.18%
EURO 35,3437 0.62%
ALTIN 2.470,820,32
BITCOIN 1868619-4.33534%
Trabzon
26°

PARÇALI BULUTLU

20:47

AKŞAMA KALAN SÜRE

RUSYA VE ÇİN DOLARA KARŞI 3 AŞAMALI ANLAŞMA İMZALADI

RUSYA VE ÇİN DOLARA KARŞI 3 AŞAMALI ANLAŞMA İMZALADI

ABONE OL
13 Mart 2023 20:16
RUSYA VE ÇİN DOLARA KARŞI 3 AŞAMALI ANLAŞMA İMZALADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya ve Çin, Rusya ekonomisini canlandıracak ve ABD doları için sorun yaratacak üç anlaşma imzaladı .

Batı’nın Rusya’ya nasıl daha fazla baskı uygulanacağı konusunda neredeyse hiçbir seçeneğinin kalmadığı belirtiliyor . Ayrıca yaptırımların bumerang etkisi Avrupa ekonomisini de vurdu.

Pravda gazetesinin haberine göre Çinli analistler Moskova ve Pekin, yalnızca Rus ekonomisini canlandırmaya yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda ABD dolarının hegemonyasına meydan okuyacak üç yeni kural üzerinde anlaştılar .

Birincisi, Çinli yetkililer Rusya’nın her yerinden buğday ithalatına izin verdi . Her iki ülke de bundan yararlanıyor – Rusya için Çin önemli bir buğday alıcısı, Çin için Rusya güvenilir bir tedarikçi.

İkincisi, Rusya ve Çin enerji ticaretini genişletiyor. Geçen yıl iki ülke petrol ve gaz ticareti alanında işbirliğine ilişkin bir anlaşma imzaladı . Ve bu yıl işbirliği daha da güçlendi.

Üçüncüsü, Rusya ve Çin, enerji kaynakları için yapılan ödemelerde ulusal para birimlerine geçiyor . Daha önce hesaplamalarda ABD doları kullanılıyordu, ancak şimdi Moskova ve Pekin ABD para birimindeki dalgalanmaları hesaba katmayabilir.

Ve maddi notun yazarları olarak, diğer devletler bu örneği izlemeye başladı.

Bu arada, Rusya Dışişleri Bakanlığı ABD dolarını “güven üzerine bir kağıt parçası” olarak nitelendirdi.

Dışişleri Bakanı Alexei Drobinin, ABD dolarına olan güvenin sarsılması, uluslararası yerleşimlerin ve yatırımların ana aracı olarak doların tekelleşme sürecinin hızlanmasına katkıda bulunuyor, doların “güven üzerine bir kağıt parçası” ndan başka bir şey olmadığını söyledi. Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın politika planlama departmanı, RISS “Ulusal Strateji Sorunları” dergisine verdiği röportajda.

Diplomat, “Açık konuşalım: Dolar, güvene dayalı bir kağıt parçasından başka bir şey değil ve ABD hükümeti, bu ülkenin son zamanlarda 31 trilyon doları aşan dört nala koşan kamu borcunu asla ödemeyecek” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!