DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2298004-1.42405%
Trabzon
14°

HAFİF YAĞMUR

15:46

İKİNDİYE KALAN SÜRE

RUSYADAN GECE SALDIRISI

RUSYADAN GECE SALDIRISI

ABONE OL
26 Ekim 2024 12:22
RUSYADAN GECE SALDIRISI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın başta Kiev, Dnipro, Sumy ve Khmelnytsky olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Zelenski, saldırılarda ikisi çocuk 4 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Özellikle Dnipro’da bulunan Mechnikov Hastanesi ve bazı konutların ağır hasar gördüğünü söyleyen Zelenski, gece boyunca süren saldırılarda birçok sivilin yaralandığını ifade etti.

Zelenski açıklamasında, “Gece Rus birlikleri Kiev, Dnipro, Sumy, Khmelnytsky bölgesi ve ülkemizin diğer bölgelerini vurdu. Dnipro’da Ukrayna’nın en önemli hastanelerinden biri olan Mechnikov Hastanesi ve sıradan konut binaları hasar gördü. Maalesef biri çocuk 3 kişi hayatını kaybetti. Kiev’de bu Rus saldırısı bir kızın hayatını aldı; kız henüz 14 yaşındaydı. Ailesine ve dostlarına başsağlığı dilerim. Bu darbelerden çok sayıda kişi yaralandı. Hepsine gerekli yardımlar yapıldı” dedi.

Zelenski’nin açıklamasına göre, saldırılardan en çok etkilenen bölgelerden biri olan Dnipro’da, hastane gibi kritik yapıların zarar görmesi Ukrayna’nın sağlık sistemine de ağır bir darbe vurdu. Hastanenin yanı sıra çok sayıda konut da ciddi şekilde hasar alırken, saldırı sonrası acil yardım ekipleri yaralılara müdahalede bulundu. Yaralanan kişilerin tedavilerinin sürdüğü ve bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Başkan Zelenski’nin ifadelerine göre, son dönemde Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarında artış gözlemlendi. Ölenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Zelenski, tüm Ukrayna halkına birlik çağrısında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!