DOLAR 34,2266 0.21%
EURO 37,8276 0.11%
ALTIN 2.922,980,26
BITCOIN 20804460.16264%
Trabzon
22°

AÇIK

05:33

SABAHA KALAN SÜRE

SENCER SOLAKOĞLU; KONUMUZ SÜT

SENCER SOLAKOĞLU; KONUMUZ SÜT

ABONE OL
3 Ekim 2024 20:35
SENCER SOLAKOĞLU; KONUMUZ SÜT
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada “üreticinin hakkını savunduğumuz için başkanlığını yaptığım birliği sanayici tarafından düşman ilan edilmesine sebep verdi ama biz görevimizi yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz.” dedi

Başkan Solakoğlunun açıklaması şöyle ;

Süt konusu…
Bildiğiniz üzere uzun zamandır bazı sanayiciler fiyatları kendi kararları ile geri çekmişlerdi. Biz Bursa DSYB olarak dik durduk ve bu emrivakiyi kabul etmedik. bunun üzerine yine bu sanayiciler birliğimizi pas geçip toplayıcılara sütü doğrudan getirmeleri talimatını vermişti. Bölgedeki başka kooperatiflere yazılmalarını emretti.
Ancak bu da sözleşmeye aykırı bir davranış. Biz davalarımızı açtık ama sürecin uzamasını kullanıp üretici zarara uğratmaya ve susmalarını sağlamaya çalıştılar.
Pazartesi şikayetlerimiz üzerine bakanlık harekete geçti ve tip sözleşmelere uymaları için Bursaya gelip bu sanayicileri uyardı.
Sonuç: Sanayici geri adım attı ve biz üreticimizin hakkını korumayı başardık. Ne fiyatta geri adımı kabul etmedik ne de süt bırakmalarını. Tabii ki bu beni ve başkanlığını yaptığım birliği sanayici tarafından düşman ilan edilmesine sebep verdi ama biz görevimizi yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz.
Kıymetli üreticiler, işte birlik olmak böyle bir şey. Biliyorum bir çoğumuz buna alışık değiliz ama birlik olursak kimse önümüzde duramaz. Biz, birlik olarak durmuyoruz, boş oturmuyoruz. Her türlü önlemimizi alıp gelecek yıl için gereken önlmeleri alıyoruz. Bunun sadece Bursa özelinde değil tüm ülke genelinde örnek alınmasını dilerim.
Tip sözleşmeler sayesinde hakkımızı aradık ve bakanlığın desteği ile yanlız olmadığımızı tüm camiyaya göstermiş olduk.
Siz de hakkınızı arayın, korkmayın gerekirse bizim gibi açın davalarınızı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!