DOLAR 33,9975 0.28%
EURO 37,8797 0.71%
ALTIN 2.823,410,51
BITCOIN 1959651-3.21212%
Trabzon
24°

HAFİF YAĞMUR

05:12

SABAHA KALAN SÜRE

SİLAHLARIN GÖLGESİNDE AŞILAMA DEVAM EDİYOR

SİLAHLARIN GÖLGESİNDE AŞILAMA DEVAM EDİYOR

ABONE OL
3 Eylül 2024 18:43
SİLAHLARIN GÖLGESİNDE AŞILAMA DEVAM EDİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistinli yetkililer yaptıkları açıklamada, İsrail güçlerinin son 24 saatte Hamas liderliğindeki militanlarla çatışmalarda 33 Filistinliyi öldürdüğünü, ancak çatışmalardaki kısa süreli duraklamaların ardından sağlık görevlilerinin çocuklara yönelik üçüncü gün çocuk felci aşılaması yapabildiğini söyledi.
Filistin Sivil Acil Durum Servisi, öldürülenler arasında güneydeki Rafah şehrinde dört kadının ve kuzeydeki Gazze Şehri’ndeki bir hastanenin yakınında sekiz kişinin bulunduğunu söyledi. Diğerlerinin de bölgedeki ayrı hava saldırılarında öldürüldüğünü söyledi.

Hamas ve İslami Cihad’ın silahlı kanatlarının, Gazze Şehri’nin Zeytun semtinde ve güneydeki Refah ve Han Yunus’ta İsrail güçleriyle çatıştıkları bildirildi.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) , Gazze’de kitlesel kampanyanın üçüncü günü olan Salı günü çocuk felci aşılamasında hedeflerinin önünde olduğunu ve 10 yaş altı çocukların yaklaşık dörtte birini aşıladığını duyurdu .
Geçtiğimiz ay Gazzeli bir bebekte ilk kez çocuk felci vakasının tespit edilmesinin ardından hız kazanan kampanya, kuşatma altındaki bölgenin belirli bölgelerinde İsrail ve Hamas militanları arasında günlük sekiz saatlik çatışmalara dayanıyor.

ÇOCUK FELCİ KAMPANYASI
Birleşmiş Milletler, Gazze’deki yerel sağlık yetkilileriyle işbirliği yaparak, Gazze’de yaklaşık 640 bin çocuğu aşılamak için kapsamlı bir kampanyanın üçüncü gününü başlattı.
Dünya Sağlık Örgütü’nün İşgal Altındaki Filistin Toprakları Temsilcisi Rik Peeperkorn, Cenevre’de gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyanın ilk iki gününde merkez bölgede 10 yaş altı 161 binden fazla çocuğu aşıladıklarını, bu rakamın yaklaşık 150 bin olacağı tahmin edildiğini söyledi.
“Şimdiye kadar her şey yolunda gidiyor,” dedi. “Bu insani molalar, şimdiye kadar işe yarıyor. Hala 10 günümüz var.” Güney Gazze’deki bazı çocukların molalar için kararlaştırılan bölgenin dışında olduğu düşünülüyor ve onlara ulaşmak için müzakerelerin devam ettiğini söyledi.
Filistinliler, çocuk felcinin geri dönmesinin temel nedenlerinden birinin sağlık sisteminin çökmesi ve Gazze hastanelerinin çoğunun yıkılması olduğunu söylüyor. İsrail, Hamas’ı hastaneleri askeri amaçlarla kullanmakla suçluyor, İslamcı grup ise bunu reddediyor.

Ancak kalıcı bir ateşkes sağlanması, Gazze’de rehin tutulan yabancı ve İsraillilerin serbest bırakılması ve İsrail tarafından hapsedilen çok sayıda Filistinlinin geri gönderilmesi yönündeki diplomatik çabalar sekteye uğradı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze’nin güney ucundaki Philadelphi koridorunda kalmaya devam edeceğini söyledi. Bu, çatışmaların sona erdirilmesi ve rehinelerin iadesi konusunda bir anlaşmaya varılmasındaki en önemli anlaşmazlık noktalarından biriydi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!