DOLAR 33,9975 0.28%
EURO 37,8797 0.71%
ALTIN 2.823,410,51
BITCOIN 1959651-3.21212%
Trabzon
24°

HAFİF YAĞMUR

05:12

SABAHA KALAN SÜRE

TARTIŞMA ÇOK ERKEN BAŞLADI

TARTIŞMA ÇOK ERKEN BAŞLADI

ABONE OL
7 Ağustos 2024 08:30
TARTIŞMA ÇOK ERKEN BAŞLADI
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Gelecek Cumhurbaşkanlığı için CHP adayının kim olacağı merakla beklenirken Parti içindeki en önemli adaylık için iki isim öne çıkıyor Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu her iki isim de kendilerine sorulan Adaymısınız sorusuna farklı cevaplar verdi 

Geçtiğimiz genel seçimlerde 6’lı masada adının “Cumhurbaşkanı adayı” olarak geçmesiyle gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, partisinin aday göstermesi halinde 2028 yılında yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olabileceğini ifade etti.

Tv100 ekranlarında yayınlanan ‘Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı’ programında açıklamalarda bulunan Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Yavaş ile olan telefon görüşmesini kamuoyu ile paylaştı. Burhan, “Ben Mansur Beyi ilk defa telefonla aradım kendisi ‘Uçaktayım mesaj yazar mısınız’ dedi. Ben de ‘Sayın Başkanım bugünlerde anketlerde sizin isminiz cumhurbaşkanı adayı olarak ön planda çıkıyor eğer partiniz sizi aday gösterirse cumhurbaşkanı adayı olur musunuz?’ dedim. Kendisi de ‘Elbette bu yükün altına girerim, cumhurbaşkanı adayı olurum’ yanıtını verdi” şeklinde konuştu.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ise CHP’li belediye başkanlarının yaptığı “cumhurbaşkanı adayı” paylaşımlarına ilişkin, “Bütün belediye başkanı kardeşlerimin, özellikle bugünün sorunlarına, belde ve ilçelerdeki sorunlara odaklanmasını istiyorum. Bizim derdimiz, 4 yıl sonraki bir seçimin aktörlerini ya da adaylarını belirlemek değildir” diye konuştu.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığına yönelik Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin’in dün başlattığı, diğer bazı CHP’li belediye başkanlarının da devam ettirdiği “cumhurbaşkanı adayı” paylaşımlarına tepki göstererek, rahatsız olduğunu dile getirdi. İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bu paylaşımların benim zihnimde zerre kadar bir kıymeti yoktur. Bütün belediye başkanı kardeşlerimin, özellikle bugünün sorunlarına, belde ve ilçelerdeki sorunlara odaklanmasını istiyorum. Bizim derdimiz, 4 yıl sonraki bir seçimin aktörlerini ya da adaylarını belirlemek değildir. Bugün sadece işimize odaklanacağız ve sadece işimizi düşüneceğiz, memleketin sorunlarına çözüm oluşturmak için gayret göstereceğiz. Bize yapılan müdahalelere, engellemelere karşı dayanışma içinde olacağız. Çözümler üretme konusunda büyük gayretler göstereceğiz. Konumuz budur, bunlar dışındaki konulara müdahil olmasınlar, ilgilenmesinler. Varsa bir kısım duyguları, bunları şimdilik unutsunlar. Zamanı geldiğinde her şey konuşulur, çözülür. Böyle bir gündemimiz yok. Benim ruhumu zerre kadar ilgilendiren, okşayan bir tarafı yok. Tam aksine beni rahatsız etmiştir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!