DOLAR 32,6536 -0.44%
EURO 34,9927 -0.75%
ALTIN 2.422,68-0,90
BITCOIN 2136748-1.24845%
Trabzon
24°

HAFİF YAĞMUR

17:10

İKİNDİYE KALAN SÜRE

TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ CEM AVŞAR; MALİYET ALTINDA VERİLEN FİYAT AKLA ZARAR

TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ CEM AVŞAR; MALİYET ALTINDA VERİLEN FİYAT AKLA ZARAR

ABONE OL
13 Haziran 2024 23:05
TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ CEM AVŞAR; MALİYET ALTINDA VERİLEN FİYAT AKLA ZARAR
1

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar Meclis’te yaptığı konuşmada hükümetin açıkladığı buğday alım taban fiyatını eleştirdi. Avşar, bu fiyatlarla 1 kilogram buğdayın 1 somun ekmek bile etmediğini söyledi ve hükümeti sorumlu davranarak bu yanlıştan dönmeye davet etti. 

 

“Türkiye Ziraat Odaları Birliği, buğdayın üretim maliyetini 10 lira 78 kuruş olarak açıkladı.”

 

“Ekmeğin 10 lira olduğu bir yerde ekmeklik buğday fiyatının 9 lira 250 kuruş” olarak açıklanmasının akla ziyan olduğunu söyleyen Avşar, “Üstelik Türkiye Ziraat Odaları Birliği, buğdayın üretim maliyetini 10 lira 78 kuruş olarak açıkladı.” dedi.

 

“Eskiden törenle Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamalar şimdi gece yarısı bir twetle yapılıyor.”

 

Yapılan açıklamanın yapılış şekline ve zamanına dikkat çeken Avşar, “Eskiden törenle, Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamalar şimdi gece yarısı bir twetle yapılıyor. Bu bile durumun vahametini ortaya koyuyor.” diye konuştu.

 

“TÜİK’in yıllık enflasyon oranı %75 iken buğday alımındaki %12’lik artış kabul edilemez.”

 

TÜİK’in yıllık enflasyon oranı %75 iken buğday alımındaki %12’lik artışı kabul etmediklerini söyleyen Avşar, “Bu anlayış çiftçiye resmen ‘ben seni batıracağım, sen de bir daha ekme, tarlayı tapanı bırak.’ demektir.” İfadesini kullandı.

 

“Çifti önümüzdeki sene ekemeyecek, diyoruz Sayın Başkan mektup yazacağım diyor.”

 

Ziraat Odaları Birliği Başkanı 29 Nisan’da kendi açıkladıkları maliyetin bile altında kalan fiyat sonrası, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bu durumu mektupla bildireceğiz.” dediğini hatırlatan Avşar; “Çifti önümüzdeki sene ekemeyecek, yıllık enflasyon %75 iken %12 fiyat artışı tarımın kalbine hançerdir, diyoruz Sayın Başkan mektup yazacağım diyor.”, şeklinde ifadeler kullandı.

 

“Geçti borun pazarı Sayın Başkan, çiftçinin hakkı böyle savunulmaz.”

 

“Fransa’da çiftçiler örgütlenip traktörleriyle haklarını savunacağı eylemler yaparken, Türkiye’de çiftçi o kadar örgütsüz ve mevcut örgütler o kadar etkisiz ki; çiftçilerin menfaatlerini savunmakla görevli kurumun 20 küsur yıllık başkanı hâlâ mektup yazacak” tepkisini gösteren Avşar “Geçti borun pazarı Sayın Başkan, çiftçinin hakkı böyle savunulmaz.” ifadesi ile sözlerini sürdürdü.

 

“Taban fiyatı desteklerle birlikte 15 liraya çıkarılmalıdır.”

 

Sözlerinin sonunda fiyat önerisinde bulunan Avşar şöyle devam etti:

“Tekirdağ’da ve tüm Türkiye’de çiftçilerimizin rahat bir nefes alması ve gıda enflasyonun ateşini düşürmesi için ana ham maddelerinden biri olan hububat fiyatının desteklerle birlikte 15 liraya çıkarılması gerekmektedir.”

 

Emekten tasarruf olamayacağını söyleyen Avşar; “Açıklanan fiyat yeniden değerlendirilmeli, çiftçinin endişesi giderilmelidir.”, şeklinde ifadeler kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!