Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2016 ile 2021 yılları arasında tarımsal destekleme ödemesi alan çiftçilere vergi iadesi ödemesi yapılacak. Çiftçilere son 5 yıl içerisinde verilen tarımsal destekleme ödemelerinden kesilen yüzde 4’lük stopaj vergisi yasal faizi ile birlikte iade edilecek.
Vergi iadesi ödemeleri için başvurular 31 Aralık 2021 tarihinde sona ererken, Ocak ayından itibaren yapılan başvurular incelemeye alındı. Yapılan başvuruların incelenmesinin tamamlanmasıyla birlikte Şubat ayında vergi iadelerinin ödenmeye başlanması bekleniyordu.
Çiftçi vergi iadesi ne zaman ödenecek, sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Çiftçilere stopaj ve gelir vergisi kesintilerinin iadesinin yapılması için başvurular 31 Aralık 2021 tarihine kadar yapılmıştı. Çiftçi vergi iadesi ne kadar, kaç TL?
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın her yıl çiftçilere verdiği tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin vergi iadesi ödemeleri merak ediliyor. Bir süre önce çiftçi vergi iadesi ödemelerinin yapılmaya başlandığı açıklanmıştı. Ancak çiftçilerin büyük bir çoğunluğu henüz bu ödemeleri alamadılar
Vergi Usul Kanunu’nda yapılan değişiklikle birlikte çiftçilere verilen tarımsal destek ödemelerinden stopaj ve gelir vergisi kesintisi kaldırılmıştı. Başvurularını tamamlayan adaylar ödemelerin ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor.
ÇİFTÇİ VERGİ İADELERİ NASIL ÖDENECEK?
Çiftçiler başvuru işlemleri sırasında bildirdikleri banka hesaplarından bu ödemeleri alabilecekler. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödemeler çiftçilerin bu banka hesaplarına yatırılacak.
ÇİFTÇİ VERGİ İADELERİ ÖDENECEK Mİ ?
Çiftçi vergi iadesi ödemeleri ile alakalı süreç oldukça karmaşık bir sistemde işliyor. Bu ödemeleri alan az sayıda çiftçi bulunuyor. Ancak sürecin oldukça ağır işlemesi tamamen bürokrasiden kaynaklanıyor. Çiftçi vergi iadesi ödemelerini çiftçilerin başvurdukları vergi daireleri yapacak. Bundan dolayı işlemler yoğun bir şekilde tamamlanıp ödemeler hesaplara aktarılamıyor. Vergi dairelerinde çiftçilerin başvuruları, ne kadar vergi iadesi alacakları, ne kadar kaynak gerektiği, banka hesaplarına ne şekilde para aktarımı olacağı ek bir yük oldu. Bunun için çok sayıda çiftçi ödemelerini alamadılar.
DÜNYA
2 saat önceGENEL
4 saat öncePOLİTİKA
5 saat önceDÜNYA
5 saat önceEKONOMİ
1 gün önceAKTÜEL
1 gün önceSAĞLIK
1 gün önce